»» ««

Tragikus maláj nyaralás

Külföld

Egy brit férfit és egy francia nőt kimentettek de egy tinédzser feltehetően elhunyt, miután két napig sodródtak Malajziában.

A búvárok egy kis sziget, Tokong Sanggol közelében, Malajzia délkeleti partjaitól mintegy 15 kilométerre kirándultak, amikor az incidens történt. Körülbelül 40 perces merülés után a csoport felszínre bukkant, de nem tudták megtalálni a hajójukat. Az erős áramlatokban való sodródás miatt elváltak egymástól. A riasztást az váltotta ki, hogy a merülés után egy órával nem tértek vissza.

A hajó kapitányát, aki a csoportot a merülőhelyre vitte, őrizetbe vették, miután a drogteszt pozitív lett - közölte a rendőrség. Mersing partjainál, ahol több népszerű búvárhely is található, felfüggesztették a búvárkodási tevékenységet.

Az incidens néhány nappal azután történt, hogy Malajzia április 1-jén újra megnyitotta határait a külföldi látogatók előtt.

Malaysian Maritime Enforcement Agency/EPA-EFE

A malajziai tengerészeti hatóság közölte, hogy a 35 éves norvég Kristine Grodemet (kék ruhában) csütörtökön mentették ki. A 35 éves norvégiai búvároktató vezette a négy fős csoportot az oktató merülés során, és egy vontatóhajó biztonságban megtalálta, mintegy 22 mérföldre délre attól a helytől, ahol a csoport eltűnt.

Adrian Peter Chesters 46 éves brit búvárt pénteken hajnali 1 óra körül mentette ki a malajziai tengerészeti hatóság a 18 éves francia Alexia Alexandra Molina-val együtt 2 napnyi sodródás után. A halászok a szomszédos Indonézia vizein fedezték fel őket, miután mintegy 130 kilométerre sodródtak attól a helytől, ahol búvárkodtak, és visszahozták őket Malajziába.

A 46 éves Adrian Chesters azt mondta a malajziai parti őrségnek, hogy holland állampolgárságú fia, Nathen meghalt, miközben sodródtak. Miután szerdán a déli Johor államban található Mersing partjainál búvárkodtak, a csoport felbukkant a felszínre, de nem találták meg a hajójukat.

Nathen meghalt, mielőtt meg tudták volna menteni - közölte Chesters a hatóságokkal, a parti őrség közleménye pedig az apát idézte, aki szerint "túl gyenge volt... nem tudta túlélni".

A malajziai rendőrség leállította a 14 éves fiú keresését, miután megállapította, hogy indonéziai vizekre sodródott, és értesítette a szomszédos országbeli kollégáit. Malajzia az elmúlt napokban helikopterekkel, repülőgéppel, csónakokkal, búvárokkal és jet-ski-zőkkel kutatott át egy hatalmas területet. Az indonéz hatóságok várhatóan tovább keresik a tinédzser holttestét.

[ upi.com ]

Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Malajzia-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Finolhoss

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés