»» ««

Rejtélyes úszó harckocsit fogtak be a tengerről

Külföld

Az indonéz hadsereg elfogta azt a rejtélyes tengeri tankot, amelyet az ország vizein láttak bolyongani.

Az Indonézia előtti nyílt tengeren több mint egy hete észlelt rejtélyes tank alakú tárgyat végül az ország haditengerészete elfogta és partra szállította. A felfedezés azonban több kérdést vetett fel, mint választ.

A Natuna-tenger - a Dél-kínai-tenger legdélebbi részén található hatalmas sekély medence - vizén megbúvó tárgyat kedden találták meg az indonéziai Riau-szigetek közelében. A tankot az indonéz haditengerészet befogta és a partra vontatta.

A tárgyról kiderült, hogy egy jól megmunkált bábu, amely egy modern harcjármű jellemzőit viseli, és némileg hasonlít az amerikai gyártmányú M1 Abrams fő harckocsira és egy kínai Type 15 könnyű harckocsira is. A bábu belül üreges, ami megmagyarázza kivételes vizenjáró képességeit - derül ki az Indonéz Haditengerészet által közzétett felvételekből.

A tárgy eredete egyelőre rejtély - közölte a haditengerészet rövid közleményében, a bizarr eset kivizsgálása még folyamatban van.

A rejtélyes, tankszerű tárgyat először több mint egy hete vették észre a Natuna-tengeren egy tengeri fúrótornyon dolgozók. A munkásoknak sikerült egy maroknyi képet készíteniük a tartályról, amely gyorsan elterjedt az interneten, és vad találgatásokra késztette a közösségi média felhasználóit. Egy horgonykezelő hajó, az OPS Astrid, amely az első észleléskor véletlenül a tartály közelében tartózkodott, a viharos tenger miatt nem tudta megközelíteni a tárgyat, így az elsodródott az olajfúrótoronytól.

Az indonéz haditengerészet sem tudta azonnal elfogni a tankbábút az első észlelés után, így az több mint egy hétig kóborolt a Natuna-tengeren, mielőtt végül közelebb sodorta a parthoz és könnyebben elérhető közelségbe került.Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Ratio computers O2 analizátor

Ár: 49.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés