»» ««

Szeptemberi fotósverseny eredemények

Fotózás

A szeptemberi forduló eredményét, és értékelését közöljük.

Szeptemberben a környezetszennyezés volt a téma. Olyan víz alatti képeket vártunk, amelyen egyértelmű környezet szennyezés, tehát szemét látható. Az első helyen (meg a harmadik és az ötödiken is) holtverseny alakult ki, de szerencsére családon belül marad a díj :)

A győztesek holtversenyben:
nme - Cím nélkül és Garfield33 - Coca-co-lak (12 pont)

Fefe - Aki bújt aki nem megyek (bújócska nylonba bújva...) (9 pont)
Thomasbuvar - Palack-lak (4 pont)
Bunny - A hattyú halála (4 pont)
istvanv - Amikor a sörösdoboz beépül a rendszerbe (2 pont)
macok - Halkonzerv (1 pont)
Bruton - Üvegház (1 pont)

Gratulálunk a pontozottaknak, köszönjük a három fős zsűrinknek - Násfay Béla, Gulyás Zsolt és Előd László - a munkát! Előd Laci ebben a hónapban is értékelte a mezőnyt, amit ismét köszönünk neki!
Az október hónapban a téma: Süss fel nap. A képen karakteresen megjelenjen a napkorong. Beküldési határidő a szokásos hónap közepe.

Most pedig következzen Előd Laci véleménye képeinkről.

Fefe - Aki bújt aki nem megyek (bújócska nylonba bújva...)
Igazán beleillik a kiírásba és a gyakoribb üvegben élő hal képekkel szemben ez egy igazi különleges pillanat megörökítése. Szépen hajlik a delfin, pont a nap felé, így a kompozíció is egész jó lett. Nekem tetszik a Zorro delfin.
Bunny - A hattyú halála
Magában egy vízbe dobott műtárgy, élőlény nélkül kevésbé érdekes. Persze egy nagy méretű hajóroncs vagy autó, mozdony tud érdekes lenni de egy hattyú nem az a kategória. Kellene rá egy tűzhal, polip vagy valami látványos élőlény. Egyébként a kompozícióra figyelt a szerző viszont én a háttér kéket sötétebbre exponáltam volt és kékebbre is húztam volna, a képen nekem kicsit sok benne a sárga.
Bruton - Üvegház
Jól eltalált szerkesztés ez a felvétel is, a hal szeme rögtön átirányítja a tekintetem a kagylóhéjra méghozzá átlóban! Kár, hogy hátul világos "rudak" picit zavarják a tiszta homogén hátteret, illetve a nagyon piszkos víz se túl szép. Nagyon világos lett az előtér, a vakukkal érdemes kisérletezni, mozgatni őket mikor adják a legjobb fényt. Itt is lehetett volna előre mozgatni, kicsit felfelé irányítani, hogy ne legyen ilyen világos az előtér.
ninjazx9 - Az enyészet parkolója
Nem értem a komponálást. Egy félig a képbe belogó autó roncsa, ami teljesen párhuzamosan követi a kép széleit, egy nagyon piszkos vízben vaku nélkül. Gondolom kompakt géppel készült, de ha nincs elég látószögünk akkor ezeket a témákat sajnos hanyagolnunk kell, menjünk makrózni, kishalazni.
macok - Halkonzerv
Szép az üveg elhelyezése a képen, kár hogy a halacska épp elfordul és ettől még azt is nehéz kivenni, mi látható a felvételen. Szép az expó és kristálytiszta a víz. Jó a szeme is a halnak, még egyszer mondom ebből kettő kellene. Így bár látni profi a technika, talán a kezelője is rutinos, de ez nem egy szerencsés pillanat.
Thomasbuvar - Palack-lak
Klasszikus felvétel: üvegben szemben egy halacska. Hozza a kötelezőt is, szépen csillog zölden mind a két szeme, nem fordul el. Én még leszoktam tisztítani a nagyon világító fehér cuccoktól is az üveg száját, hogy ne legyenek zavaróak, persze előtte én is meglövöm így mert utána bizonytalan, hogy beáll-e így a halacska. Volt már olyan is, hogy a palack mögé behelyeztem egy 3. vakut ami szépen átvilágította az üveget!
Garfield33 - Coca-co-lak
Nagyon szép letisztult felvétel, a fekete homok sokkal jobb, mert semlegesebb mint a hasonló témájú másik felvételen a kavicsok. Nincsenek fehéren világító részletek és a víz is kristálytisztának tűnik. A hal is sokkal látványosabb, kár hogy nem áll be viszont olyan szépen, mint az említett másikon. Én rászántam volna az egész merülést erre a témára is kivártam volna, mire összejön minden.
istvanv - Amikor a sörösdoboz beépül a rendszerbe
Persze érdekes, hogy egy sörösdobozt is körbeölel a természet, de ha legalább valami formát öltene így! Lenne egy élőlény rajta. Így a téma nagyon kevés, nem hoz lázba. A fotózás szöge nem lenne rossz, reménykedtem, hogy felfedezek egy kis rákot legalább a sörösdoboz nyitott részén, de vagy a szemem romlott vagy a rákok épp máshol tartottak partyt!
nme - Cím nélkül
Gyönyörű átlós kompozíció. végre a hal nem a szokásos üvegnyilásban. Olyan mintha részegen indult volna haza, de a jócskán meghúzott sörösüvege mellett kidőlt (nekidőlt) és úgy maradt. Hiába a legjobb barátját nem hagyhatja magára! Én nagyon szeretem, csak mintha már lett volna itt a DC-n. Ja, a világítása is tanítható lenne!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 15. Garfield33 2016 okt 06. 16:15  
Miért kell mindjárt csak magadra gondolni, ha mentális retardáltságról van szó???

Amúgy a "feleségen" kívül a korpulens sem passzol rád, és hát itten fotósokról volt szó.
Amúgy télleg nem voltál.
 14. Bárónő 2016 okt 05. 20:46  
Mentegetőzni fölösleges. Csak ront a megítélésen. ☺
( egy időben a fogorvosnál is mindenkit előre engedtem. Aztán már szólítottak név szerint.)
 13. Luciferin 2016 okt 05. 10:07  
A  feleségen kívűl minden jelző igaz rám. Védekezésül csak annyit tudnék felhozni, hogy szerintem nem is voltam ezen a túrán....
:-)))))
 12. Vanek 2016 okt 04. 20:01  
Csak egyen a feleség, amíg te elmagyarázod, hogy több jogcímen is beelőzhetett? De mi van, ha jóllakik?
 11. Bunny 2016 okt 04. 16:37  
Azért látom él még benned az életösztön, végén gyorsan tompítottál.
A további 10 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, South Plato

Sudan

11/15 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 48m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa delfin teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés