»» ««

Mars-misszió Floridában

Egyéb

A tengermélyi gyakorlás az egyik legjobb lehetőség a hosszú űrutazásra való felkészülésre.

Ha megvalósul a NASA által tervezett Mars-utazás, az abban részt vevő űrhajósoknak egészen extrém kihívásokkal kell majd szembe nézni. A hosszú ideig tartó összezártság, az egymásra utaltság, a nehéz feladatok olyan tényezők, amelyekre legjobban talán a víz alatt lehet felkészülni. Itt ugyanis szintén szűk tér áll a csapat rendelkezésére, nem olyan egyszerű megszakítani a küldetést, és mindig felmerülhet valami váratlan probléma.

Az aquanautaként emlegetett űrhajós-csapat az Atlanti-óceán mélyén, egészen pontosan Floridában tölt el 16 napot a víz alatt. A NEEMO (NASA Extreme Environment Mission Operations) 21 misszió során az Aquarius Reef Base nevű tengermélyi bázison élnek és dolgoznak majd a jövő űrhajósai.

A csapat tagjai különböző feladatokat kapnak, így mintákat gyűjtenek a biológusok számára, geológiai felméréseket végeznek, koralltelepítésben vesznek részt. Olyan eszközökkel dolgoznak majd, amik nagyon hasonlóak lesznek a Mars-küldetés során. Hasonlóan kell majd az idegen bolygón is navigálni, felméréseket végezni, mint a tenger fenekén.

Nagyon fontos eleme a gyakorlásnak az is, hogy a kommunikációra is jobban oda kell figyelni a bő két hetes összezártság során. Kiderül majd, hogyan képesek megoldani az esetlegesen felmerülő problémákat és váratlan helyzeteket. Olyan eszközöket is tesztelni fognak, amiket a jövőben valós űrutazás sroán is használnak majd.

Ahogy a projektet vezető Bill Todd elmondta, lesznek mghibásodások, csapaton belüli súrlódások, határidő túllépések. Más feladatokkal pedig majd nem lesz semmi gond. A küldetés szempontjából minden egyaránt fontos. Ez egy tanulási folyamat, és amit most a tenger mélyén megtanulnak a jövő űrhajósai, akár a túlélést is segítheti ha a Marsra utazva, ott élve valami baj történik.Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 4. Bárónő 2016 aug 30. 21:51  
Nos átgondolva eddigi eltöltött időmet és megsiratva veszteségeimet mégis úgy gondolom ide kellőképpen gyengeelméjűeket kell begyüjteni.
Egy bolond világban ahol az emberek fele hisz szupermenben a másik Mohamedben a harmadik a vodkában - bizony lesz jelentkező. No de eredmény?
Idővel.
 3. Garfield33 2016 aug 01. 11:35  
Teljesen igazad van, de szerintem marhák mind  :-)

Amúgy meg mit tesztelgetnek, nézzék meg a Big Brothert oszt kész. Abbl sokat tanulhatnak.
 2. Bunny 2016 júl 29. 22:52  
Bőséges jelentkező van az egyirányú útra ne aggódj. Sokan vannak, akik beáldozzák az életüket egy magasztos cél érdekében, hogy mást ne mondja a tűzoltó aki berohan az égő házba, a berepülő pilóta aki olyan gépbe ül amivel lehet meghal, de a régmúlt felfedezői is ilyenek voltak, tengeren vagy épp a sarkok jeges területein, és persze minden űrhajós ilyen. A mars misszió leendő tagjai számára annyi a különbség, hogy ők garantáltan nem térnek vissza, míg az előbbi példák esetén csak lehetőség az egyirányú utazás de szerencsére nem biztos. Sokan élik az életüket egy dolognak szentelve, az mennyivel különb? Nem tökmindegy, hogy a földön él valaki a külvilágot kizárva vagy épp a marson?
 1. Bárónő 2016 júl 29. 12:42  
Milyen érdekes, hogy rögtön csapatban gondolkodnak. Igaz ez a Holdra utazásnál bevált. A közel két év az életemből az utazás csak oda és nem is jönnék vissza. Hát? Úgy gondolom az emberek nagy többségének ettől több esze van. Látok azért a környezetemben néhány megszállottat, de azokkal meg más baj is van. Alapból nem szabálykövetők.
Az biztosnak látszik, hogy a tanulási folyamat most fontosabb a kiképzőknek, mint a tanulóknak. Attól tartok ezek a tanulók még csupán prototípusai a valamikori valóban útnak indulóknak.
Az arány azért érdekes, mert akár száz méter a mélyben, akár százmillió kilométerek az űrben segítség csupán az éppen ott gondolkodó fej.

Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

Seemannsub szárazruha zokni L/XL

Ár: 2.495 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés