»» ««

Májusi versenyeredmény

Fotózás

Májusi fotósversenyünk eredményét és Előd Laci értékelését közöljük.

A májusi forduló témája a búvárról készült felszíni fotó. A fordulóra érkezett nyolc kép között a szavazók az alábbi sorrendet állították fel.
A győztes kép Fefe munkája lett:
Dive (Dart) Vader (75 pont)

A további sorrend:
Btomi33 - Pihenj! (55 pont)
Darth-Digilog - Pancsoló kislányok (45 pont)
macok - Önzetlen segítség (41 pont)
Thomasbuvar - Fröccs (24 pont)
Bunny - Óriáslépés (22 pont)
Beige - Michlein Búvár (19 pont)
ninjazx9 - Merengés (8 pont)

Gratulálunk a győztesnek, és köszönjük minden nevezőnek a képküldést!

A június hónapban visszatérünk a hagyományos víz alatti képekhez, a téma: Életem a roncson.
Olyan roncsos képeket várunk, amelyen a roncson élő élőlény és a roncs együtt látható. A beküldési határidő a szokásos hó közepe.

Most pedig következzen Előd Laci tollából az értékelés!

Thomasbuvar - Fröccs
Szépen követi az uszonyt a víz, lendületet visz a képbe. Stock fotónak akár kiváló is lehet, ott legtöbbször nem a művészi értékek, hanem az egyszerű, személytelen ábrázolások a nyerők, olyan felvételek melyek megfelelő kiegészítést nyújtanak az írott szöveghez. Ha művészetet szerettünk volna belevinni, akkor mindenképpen egy jobb, érdekesebb fény mellett kellett volna a képet elkészíteni, mondjuk naplementekor, vagy a hold fényénél, vész esetben jócskán alulexponálva nappal az aranyhídban.
macok - Önzetlen segítség
Inkább a humor kategóriába mehetne el ez a felvétel, no meg persze a mennyi minden jó történt velünk ezen a túrán című emlékfotó gyűjteménybe. Kár, hogy a segítőkész ember teljesen másfelé figyel és, nem koncentrál a "munkájára", és a többiek arcán sincs derültség, az önzetlen segítőkézség láttán.
Bunny - Óriáslépés
Igazi emlékkép. A csónakokra ráeső ugró ember, nem a legjobban sikerült kompozíció, és a fények sem túl barátságosak. Azt szokták mondani a jó felvételhez, jó időben kell jókor lenni. Sem az idő, sem a helyszín nem volt megfelelő ennél a képnél. Jó lenne ha legalább bukfencezne, vagy valami extrát látnánk a bátor úriembertől, mert így egy kicsit elcsépelt fotót láthatunk. Ugorhatna felénk, lehetnének többen akik egyszerre ugranak, lehetőségek tárháza adott, hogy feldobjuk egy kicsit ezt a témát.
ninjazx9 - Merengés
Ha már merengés, akkor ne középpontba állítsuk a modellt, illetve a kamerát húzzuk nyugodtan arrébb. Ha mélyen szántó, kicsit sötétebb merengésről, gondolkodásról van szó, még akár a jobb harmadoló vonalra is kerülhetett volna a hölgy, csak akkor a fények is lehetnének baljósabbak. A "pisilős" fürdőruha szintén nem túl szerencsés és ha már a fények miatt ilyen szürke lett a víz, akkor fekete-fehér konverzióban is próbáltam volna javítani a helyzetet. A hajába nyúló nő látványa viszont mindig nyerő elgondolás lehet.
Darth-Digilog - Pancsoló kislányok
(saját kép)
Btomi33 - Pihenj!
Ötletes felvétel, de a szőrős láb sokat levon az értékéből. Az ilyen romantikus hangulatú felvétel jobb egy női lábbal, viccesnek pedig kevés egy kis vádli szőr. Ha már szimmetrikus elrendezésre komponálta a szerző, akkor figyelni kellett volna a lábujjak egyforma tartására is. Nem tudtam megfejteni a kép mondanivalóját, a kép címe sem segített ebben.
Fefe - Dive (Dart) Vader
Végre egy izgalmas, a fénnyel játszó felvétel. A cím is jól illik a képhez és annak hangulatához, misztikus hangulatot ad a búvárkodáshoz. Bár nekem a merülésekről nem jut eszembe ez a sötét hangulat, én inkább egy relaxációs igazi fun sportnak tartom, de sokan szeretik veszélyesnek, embert próbálónak beállítani ezt a sportot. Persze más egy szafarin tiszta vízben merülni a Vörös-tengerben, mint barlangokban vagy egyéb speciális tudást igénylő helyeken végezni ezt a sportot. Biztos van olyan cikk amihez kiváló lenne és nagy örömet szerezne vele az alkotó a főszerkesztőnek.
Beige - Michlein Búvár
Vicces felvétel, a komponálás és fotózás alapjainak ismerete vagy használata nélkül. Egyértelműen saját albumba való, illetve a Facebookra, de nem egy versenyre. Persze, gondolom a szerző inkább a DC számára kegyelemből küldte a képet utolsóként, hogy plusz egy kép legyen ezen a kicsit gyenguszra sikerült hónapban, amiből talán a kiírók is tanulnak, hogy maradjunk inkább a víz alatt!



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. Fefe 2016 jún 01. 18:44  
ohh...:))
Köszönöm a sok szavazatot valamint Előd Laci értékelését, ismét a dobogón:)
Meg kell mondjam, fekete háttér előtt víz alól megvilágítva feketeruhás búvárt nem könnyű kép.
A kép cím választásban elfogadom a kritikát, de nekem a feketeségről a sötét nagy úr jutott akkor eszembe... 
Garfield33 nak igaza van megint nem volt könnyű téma, talán a következő könyebb lesz!
 4. macok 2016 jún 01. 16:10  
Így van, gratula és köszönjük. Én mondjuk nem verseny szempontból válogattam, hanem hogy van-e egyáltalán ilyen képem.
 3. Garfield33 2016 jún 01. 15:10  
Amúgy gratula Fefének, ő hozta ki messze a legtöbbet ebőől a izé, kiírásból  :-)
 2. Garfield33 2016 jún 01. 15:09  
Ha már a Nagymester is mondja: "a kicsit gyenguszra sikerült hónapban, amiből talán a kiírók is tanulnak, hogy maradjunk inkább a víz alatt!"
 1. Thomasbuvar 2016 jún 01. 09:12  
Gratulálok a győztesnek, helyezetteknek és minden résztvevőnek! Köszönöm az értékelést!

Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés