»» ««

Németek újra repülhetnek Sharmba

Külföld

A Német légügyi hatóságok feloldották a repülési tilalmat Sharm El-Sheik-be. Mostmár az utasokon múlik minden.

A tavaly novemberi orosz chartergép felrobbantása után a német hatóságok nem ajánlották, hogy a légitársaságaik a Sharm-i repülőtérre repüljenek, mivel a csomagok kezelését nem ítélték elég biztonságosnak. Az orosz légitársaság gépét a feltételezések szerint ISIS terroristák által egy csomagban feljuttatott bomba robbantotta fel.

A Német légügyi hatóságok most feloldották a repülési tilalmat Sharm El-Sheik-be. A hatóságok hangsúlyozzák, ez nem jelenti automatikusan, hogy a légitársaságok újra repülnek, a végleges döntést a német utazásszervezők és főként az érdeklődés mértéke fogja meghatározni. A döntés előtt a német hatóságok alapos ellenőrzést végeztek a Sharm-i repülőtéren, amely szerint az mostmár megfelel a nemzetközi standardoknak - nyilatkozta Badr Abdel Atty, Egyiptom németországi nagykövete.

Az európai, így a német turisták számára a vörös tenger népszerű üdülő célpont, és bár az incidens óta a látogatók száma vészesen lecsökkent, az odautazók között a legnagyobb számban még mindig a németek képviseltetik magukat. Éppen ezért fontos, hogy a német hatóságok mostmár ismét ajánlják a utazást.

A másik két jelentős nemzet az ország turizmusa szempontjából Anglia és Oroszország, ahol a tilalom jelenleg is érvényben van, de valószínűleg a német lépés hatással lesz azon országokra is.

"Ez egy nagyszerű hír a mémet turisták és az egyiptomi turizmusnak egyaránt. A döntés hatására még több német turista érkezik hazánkba, ami örvendetes hír Sharm El Sheikh számára ... Nagyon várom, hogy a többi ország is kövesse Németország lépését" - nyilatkozta Yehia Rashed, Egyiptom turisztikai minisztere.

[ Divernet ]

Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Angarosh

Sudan

5/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés