»» ««

A rémisztő fóka

Külföld

Cápaveszély miatt zártak le egy partszakaszt Ausztráliában, de csak fókát találtak.

Két New Yorkból érkezett búvár riasztotta a hatóságokat Sydney-ben, amikor egy gyorsan mozgó állat úszott el mellettük a víz alatt. Ám aztán kiderült, vaklárma volt, nem egy veszélyesnek számító cápa ijesztette meg őket.

A helyi viszonyok terén nem túl ismerős búvárok valószínűleg a mostanában nagy hírverést kapó ausztráliai cápatámadások miatt gondolták azt, hogy veszélyben vannak ők is, mások is a tengerben. Ezért döntöttek úgy, inkább szólnak az életmentőknek, akik riasztották a parti őrséget.

Nem csak búvárok és életmentők indultak el a ragadozó nyomában, még egy helikoptert is riasztottak. Aztán gyorsan kiderült, a barnás, gyors állat egy játékos fóka volt, aki a felszínre úszva lubickolt a tengerben.

A hatóságok képviselője elmondta, egyáltalán nem probléma, hogy tévesen riasztották őket. A búvárok nem lehettek biztosak benne, nem cápát láttak-e. A felmerülő költségek bele vannak kalkulálva a parti őrség költségvetésébe, ez az ára annak, hogy a tengerparton kikapcsolódók biztonságban legyenek.

A cápafrász nagy úr Ausztráliában is, így aztán minden jelzést komolyan vesznek. Mivel a sok állatot megölő cápavédő hálókat nem nagyon támogatják környezetvédelmi okokból, ezért inkább figyelő szolgálatot látnak el. Ez ugyanúgy eredményes lehet, de néha tévedés is előfordul- ám jobb néhány téves riasztás delfinek vagy fókák miatt, mint az, ha nem törődnek egy esetlegesen tényleg veszélyes cápa felbukkanásával.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tobia Hamra

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés