»» ««

Decemberi forduló értékelése

Fotózás

Rendhagyó módon a decemberi fotósversenyünk értékelése most külön érkezik a pontoktól.

2015 Fedél alatt. Barlangban, üregben, roncsban, pincerendszerben, tehát valamilyen zárt merülőhelyen készült víz alatti kép. Az értékelésért Előd Lászlót illeti a köszönet!

Bunny - Vigyázz, akadály!
Minden olyan kép a víz alatt, ahol a modell lámpát, vakut használ nálam már eleve plusz pont, mert azt érzem a képen, hogy a fotós törődött azzal, hogy valamit alkosson. Szépen meg is világítja a főtémát, viszont éppen ezért nagyon zavaró, hogy úgy tűnik egyáltalán nem érdekli, mert a kamerába bambul. Ettől viszont nagyon mű és beállított lesz a kép.
istvanv - Dani képet alkot...
A fények nagyon rosszul vannak belőve. A búvár hátára rakott vaku úgy világít mintha mindjárt ráúszna egy másik búvár, a modell kézben tartott vakuja pedig, bár szépen megvilágítja a roncsban található autót, de a fények gyakorlatilag a kép jobb felső részét terítik be és a kép nagyobbik része, főleg a hozzánk közelebbi részek sötétben maradnak.
Luciferin - Az északai roncs lakója
Sajnos az nem nagyon látszik a képen, hogy egy roncslakóról van szó, ezért számomra a kiíráshoz épp csak köze van, de a nagyobbik baj, hogy így a háttér nem segíti a képet,a homogenitása valljuk be őszintén: nem tökéletes. Nekem nagyon szűk és színtelen, illetve sárga a kép.
Btomi33 - EXIT
Nagyon középre és ettől még egymásra is került minden. Ha a hátsó négyzet alakú bejárat nagyobb lenne és a fotós beletudta volna gyömöszölni a liliomot ebbe a kék keretbe akkor érdekes kompozíció is lehetne, de így zavaros és rosszul komponált. A liliom ezenkívűl még kicsit jobbra csúszott, mivel jobbra dől ezért ott több helyet kellett volna hagyni, mint a bal oldalán.
2twins - Padlóra ejtett fénykép
Nekem egy kicsit túllőtt és mivel igazából kevésbé művészi, inkább családi/baráti fotó kerekedett, ezért nyugodtan beraktam volna középre a búvárt a nyílással és jóval nagyobbra vettem voltam. Az átlós elrendezést természetesen meghagytam volna.
macok - Chandelier cave
Ez a felvétel is inkább családi/baráti fotó, a lámpát szerintem teljesen feleslegesen tartja a modell, mert inkább vicces ezzel a fényerejével, mintsem erősítené a kompozíciót. Ezenkívűl még nem is természetesen fogja a modell. A hely érdekesnek tűnik, ehhez képest a kép messze nem aknázza ki a lehetőségeket, persze komoly meló és ötletelés kellene ehhez a helyszínhez.
Garfield33 - "A Liberty árnyékában"
A kompozíció nem lenne rossz, de a háttér és a színek hiánya sokat ront a felvételen. Persze ettől a szerzőtől mit is várhatnánk? Szerinte a rossz kép az új jó kép. :-)
Fefe - BSA Motorcycle in Thislegrom Cargo
Sokat látott felvétel, többen megfotózták, nem rossz kompozíció, de beszéljünk a hibákról. A modellvaku ne világítson soha a fotós felé, ami azt jelenti, hogy a fejet kicsit se lássa a fotós. Egy picit lejjebb mehetett volna még a búvár és ha nem húzza be épp a lábát akkor jobban mutatna. A fotós vakui pedig erősre lettek állítva, ezért egyáltalán nem jön ki a modell vaku fénypászmája. És persze láttuk ezt már úgy is, hogy a motor mögé is be volt rakva vaku, szóval lehetne ezt még fokozni!
elche - Cím nélkül
Mivel nagyon téma nincs, a modell a távolba felfele néz, de a környezet nem segít abban, hogy a képzelőerőnk beinduljon vajon mit nézhet, ezért számomra ez is egyértelműen családi/baráti fotó. Akkor pedig vigyorogjon a kamerába oszt ossza meg a facebookon vagy rakja ki a polcra!
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 55. Luciferin 2016 jan 14. 11:09  
Anonimitás.....
...és ezt pont te mondod, aki elöbb deríti ki, hogy ki csinálta a képet és csak utána nézi meg. :-)
 54. Garfield33 2016 jan 14. 10:48  
Az sem lenne rossz megoldás, de az anonimitás azonnal ugrana. A stílus, na meg a mexokott helyeírási hibák simán lebuktatnák a delikvenseket. Viszont jobban hasonlítana a dolog ahhoz a szituációhoz, amikor a fotós mutogatja a többieknek a képeit, és mindegyikhez hozzáfűz valamit szóban, kiemelve az alkotás erényeit és megmagyarázva a hibáit.

Szóval egész jó buli lehetne...


 53. Bunny 2016 jan 14. 09:37  
Bevállalnád, persze hogy bevállalnád. A te korodban már mindenkit bevállalnál, aki hagyja magát egy vén kecskének :P
Önértékelésnek nincs akadálya, mit szólnak hozzá a többiek? Srácok?
Szerintem még csak rejteni sem kell, miért kéne? Nem hiszem, hogy DD-t befolyásolná a zsűrizésbe, a publikumot meg ... hát ha valaki a szövegével sikeresen meggyőz szavazókat, akkor javaslom alapítson pártot vagy egyházat, mert tuti sikere lesz :D
 52. Garfield33 2016 jan 13. 16:49  
Bocsánat, hogy túl lelkes voltam :-)
Én bevállalnám. Persze ahhoz nyerni kellene párszor.

És az önértékelés? Már a saját előre értékelés? Csak 3-4 mondat. Van aki most is többet ír.
Akkor sokan rájönnének még a küldéskor, hogy hopp, van is itt pár hibácska a képen....
 51. Bunny 2016 jan 12. 22:07  
Vannak jó ötletek abban, ami írtál, de félek a többségtől már az is komoly áldozat, hogy képet küld. Egy értékelés elkészítése nem két perces meló, van már pár fórumlakó aki megkóstolta a túloldal kenyerét, és eddig még senki se volt, aki ne azt mondta volna, hogy zsűrizni, értékelni baromi nehéz. Nem hiszem, hogy ilyesmit kérhetnénk bárkitől is, plusz a DC sosem volt kötelező senkinek, hogy venné ki, ha valakit azzal csesztetnénk, hogy írjon értékelést pedig nem akar? A vége valószínűleg az lesz, hogy a mostani nem túl acélos képküldési kedv a töredékére zuhan "küldeni még esetleg, de értékelni biztos nem fogok" gondolat menetén.
Che és én bevállaltuk a közösségért a melót, de ezt senki mástól nem kérhetjük.
A további 50 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Baron Gautsch wreck

Croatia (Hrvatska)

3/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés