»» ««

Ausztrália - drónokkal a cápák ellen

Külföld

Új Dél-whales kormánya 16 millió ausztrál dollárt szán a strandok biztonságosabbá tételére.

Ausztráliában idén eddig 33 cápatámadás történt és mivel ott a nyár csak most kezdődik, így rendkívül fontos, hogy mielőbb sikerüljön megoldást találni a problémára. Az első robot légijárműveket szerdán állították üzembe a Sydney városától 540 kilométerre északra található Coffs Harbour környékén. Amennyiben a drónokra felszerelt kamerák cápákat érzékelnek, akkor azonnal készítenek egy fotót, majd azt a GPS-koordinátákkal együtt elküldik a parti őrség tagjainak, akik riaszthatják a vízben lévőket. Ha a teszt sikeres lesz, úgy a jövőben a mentőegységek a robotrepülőgépek segítségével ellenőrizhetik majd az ausztrál strandokat.

A légi járművekkel végzett ellenőrzések csupán az egyik új "cápaellenes stratégiát" jelentik. Ezekre a projektekre 16 millió ausztrál dollárt szán Új-Dél-Wales kormánya, amely mindenképpen szeretné biztonságosabbá tenni a strandokat - ezt Niall Blair illetékes miniszter közölte. A politikus kiemelte, hogy nincs egyszerű módja az úszók és a szörfösök iránti kockázatok csökkentésének.

A további tervek között szerepel cápaellenőrző állomások létrehozása, a helikopteres járőrözések sűrítése, valamint olyan tesztek elvégzése, amelyek során megjelölik a cápákat és azokat a parttól távolabb lévő mélyebb vizekbe szállítják.

[ sg.hu ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Yamagiri Maru

Micronesia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés