»» ««

Senánszky: fő cél a Világjátékok

Szabadtüdős

Magyar sikerek a kínai uszonyosúszó világbajnokságon.

A kínai Jantajban megrendezett uszonyosúszó világbajnokság egyik legnagyobb sztárja a magyar Senánszky Petra volt.

Három egyéni számban indult, három aranyérmet nyert és két világcsúcsot úszott Senánszky Petra a kínai Jantajban zajló uszonyosúszó világbajnokságon. A 21 éves magyar versenyző a 100 és a 200 után a női 50 méteres uszonyos gyorsúszásban sem talált legyőzőre, ráadásul 21.36 másodperces világcsúccsal - saját rekordját 25 századdal megjavítva - diadalmaskodott.

"Senánszky Petrának gyakorlatilag nem volt ellenfele ezen a világbajnokságon" - jellemezte a sportág egyik nemzetközi szaklapja a fiatal debreceni sportoló teljesítményét, aki a sprinttávon is jóval több, mint fél másodperccel (64 századdal) hagyta maga mögött a mezőnyt.

A triplázó világklasszis mögött a finálé másik magyar résztvevője, Varga Krisztina az ötödik helyen ért célba, míg a férfiak 50 méteres uszonyos gyorsúszó döntőjében Kosina Gergő hetedik lett. A női 400 méteres búvárúszásban a tavaly még juniorkorú Kardos Laura új országos csúccsal a hatodik helyet szerezte meg, Kovács Zsófia pedig élete legjobb idejével a tizedik helyen zárt.

"Nagyon örülök, hogy a tavalyi Eb után a világbajnokságon is sikerült tripláznom, és idén is tovább tudtam javulni. Jó úton járunk, a fő cél a Világjátékok, érzem, hogy még mindig sok van bennem. Mindenkinek köszönöm a sok biztatást, hatalmas erőt ad." - nyilatkozta Senánszky.

Edzője, Kókai Dávid elmondása szerint ilyen vb-szereplésről álmodott:

"Sokat dolgoztunk ezekért az eredményekért. Most egy kis pihenés jön, ősztől lesznek újabb versenyeink. Ki kell pihennünk ezt a világbajnokságot." - számolt be Kókai.

A nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményének számító következő Világjátékokat 2017-ben rendezik meg a lengyelországi Wroc³awban.

[ MBSZ ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Coriolanus wreck

Croatia (Hrvatska)

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 0-4m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés