»» ««

Egyiptomi búvárrekordok

Vörös-tenger

Különleges eseményekről kaptunk hírt a napokban.

Nagy a mozgolódás az afrikai ország búváréletében: a forradalom, majd a megválasztott elnököt megdöntő puccs sokakat elriasztott Egyiptomtól, pedig nagy szükségük lenne az idegenforgalomból származó bevételekre. Így aztán nem meglepő, hogy igyekeznek pozitív hírekkel, nagy feltűnést keltő rekordokkal hírt adni magukról.

Az egyiptomi Walaa Hafez teljesítménye mindenképpen figyelmet érdemlő: mostantól ő tartja a leghosszabb sósvízi merülés világrekordját. Hurghada közelében merült alá, és csak 51 óra és 20 perc elteltével emelkedett a felszínre a tíz méteres mélységből. Walaa egy negyedórával múlta felül Allen Sherrod 2014-es idejét. Két tucatnyi búvár segítette az egyiptomi rekordert merülés közben, akinek hosszas dekompresszióra volt szüksége, és persze meg kellett oldani a víz alatti palackcseréjét, illetve energiabevitelét.

Egészen másféle csúcsot döntöttek meg szintén Egyiptomban Ahmed Gabr vezetésével. Gabr arról ismert, hogy tavaly végrehajtotta a legmélyebb merülést hagyományos légzőkészülékkel, amikor 332 méter mélyre ereszkedett. Most ő volt a fővédnöke minden idők legnagyobb volumenű víz alatti szemétszedési akciójának. A Guiness hitelesítette a rekordot: összesen 614 búvár vett részt a programban, és ennyi ember már tényleg sokat tehet a Vörös-tenger megtisztításáért. Persze van még bőven tennivaló, hiszen a sokunk által szeretett egyiptomi partszakaszon így is találni hulladékot, de minden előremutató dolgot meg kell becsülni.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Giannis D Wreck

Egypt, Red Sea

8/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés