»» ««

Későn jött mentő

Külföld

Egy búvárbaleset után nagyon lassan reagáltak a hatóságok a riasztásra.

Egy 62 esztendős, az Egyesült Államokból érkezett búvár szenvedett balesetet a Kajmán-szigeteken, és a búvárhajó kapitánya szerint a hatóságok nem a helyzet súlyának megfelelően cselekedtek. Victor Crawford egy búvárcsoport tagjaként indult el merülni a délelőtti órákban, ám amikor a többiek a felszínre emelkedtek, őt nem találták sehol. A vízben bukkantak rá az élettelen búvárra, azonnal a partra indultak vele, miközben értesítették a mentőket is.

A kikötőben aztán közel egy órát kellett várni arra, hogy megérkezzenek a mentők. A búvárcég képviselője elmondta, hogy amikor kihívták őket, még kaptak egy visszahívást, hogy biztosan szükségük van-e a rájuk. Miután megérkeztek, már csak a halál beálltát tudták megállapítani, és el is hagyták a helyszínt. A hatóságok viszont közleményükben kicsivel máshogy számoltak be a történtekről, kihagyták a hosszú várakozást, és azt írták, a kórházba szállítás után állapították meg a halál beálltát.

Miután a búvárcég nyilvánosságra hozta, mi történt valójában, a hatóság is módosított jelentésén, és elismerték, hogy az események nem az eredeti állításoknak megfelelően zajlottak le. Valószínűleg a búvár életét nem sikerült volna megmenteni gyorsabb reagálással sem, de a család számára nem mindegy, mi történt azon a napon. A rendőrség állítja, ők a késés ellenére igyekeztek a lehető legnagyobb körültekintéssel eljárni, és a búvárok állításai csak rossz képet alakítanak ki a helyi hatóságok munkájáról, ami árt a turizmusnak.

A búvár balesetének ügyében még tart a vizsgálat.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Bare Island

Australia

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 4-10m , áramlás

parti merülésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés