»» ««

Fülharapó cápa

Külföld

Egy szigonyos vadász szerencsésen megúszta a veszélyes találkozást.

Rick Neumann épp kórházban lábadozik, miután 200 öltéssel varrták össze sebeit. Floridában történt a támadás, a Jupiter Inlet közelében, a parttól több mérföldre- ehhez képest nagyon szerencsés, hogy ennyivel megúszta.

A hetven éves Neumann már 55 éve vadászik szigonnyal, jól ismeri a tengert és a veszélyeket. Ezúttal viszont nem vette észre a semmiből felbukkanó bikacápát, ami a feje irányába harapott- de rögvest el is engedte, amikor kiderült, hogy nem hal a préda. Gyakorlatilag csak végigsúrolta a búvár fejét és vállát.

Ám ez a röpke találkozás sem múlt el következmények nélkül: Neumann fülét a sebészeknek kellett visszavarrni, a remények szerint tökéletesen meggyógyul. Persze amikor a felszín felé úszott vérző sebeivel, a füléért aggódott a legkevésbé: 40 percig tartott az út a partig. Közben elgondolkodhatott rajta, hogy a nyakához oly közel levő éles fogak akár ütőeret is megsérthettek volna, és akkor minden máshogy végződik.

A búvárruháján ott vannak a fogak által okozott szakadások, és talán a vastag neoprén mentette meg a komolyabb bajtól. Mindenestre a támadás nem fordította el Neumannt a tengertől. Kész újból merülni indulni, és úgy véli, a cápa semmiért sem hibás, összetévesztette őt egy zsákmánnyal, ami zavaros vízben még egy ilyen ragadozóval is előfordulhat.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Inland Sea

Malta

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés