»» ««

Nemzetközi vízumügyek

Egyéb

Egyiptomban bonyolítanák a vízumigénylést, Indonéziában több országot mentesítenek.

A napokban arról hallhattunk, hogy új vízumigénylési eljárást akarnak életbe léptetni Egyiptomban. A Vörös-tengerre utazók tudják, az utóbbi években a reptéren vásárolhattuk meg a vízumot, aminek az árát tavaly emelték. Valamikor egészen régen fordult elő olyan, hogy a budapesti nagykövetségre jártunk papírozni, ügyintézni, de ettől azért erősen elszoktunk.

Egyelőre csak egy tájékoztató került fel a helyi idegenforgalmi minisztérium oldalára, ami szerint május 15-től megint a nagykövetségen kéne igényelni, kivéve, ha szervezett turistacsoportról van szó. Ez talán azt a szándékot takarja, hogy a helyi utazási irodákat hozza helyzetbe, de egyelőre még semmi nem biztos, mert hivatalos tájékoztatást még sehol, senki nem kapott. Ez Egyiptomot ismerve minden lehet: tényleg bevezetik, bevezetik de nem úgy és nem akkor, esetleg árat is emelnek, netán eltörölnek minden szigorítást. Reméljük hamarosan részleteket is tudunk...

Indonéziában viszont már most biztosnak látszik, hogy a turizmust a vízumkényszer feloldásával pörgetnék fel több tucat ország állampolgárai esetén. A megjelent hírek szerint már a következő hónaptól érvénybe léphet az új szabály, és ez kedvezően érinti a magyarokat is, mert jelen állás szerint onnantól nekünk sem kell vízumot vásárolni az országba belépéskor.

Az idegenforgalom Indonézia folyamatosan növekvő iparága, és az ország vezetése úgy látja, az ebből származó bevétel nagyon fontos a gazdaság számára, így a könnyítéssel még több utazót akarnak csalogatni. Nem feltétlenül a vízum magas ára tart vissza senkit, de az biztos, hogy az eltörlésnek mindenképpen pozitív üzenete van. Indonézia ma a búvárturizmus egyik legfelkapottabb helyszíne, és ez a lépés is erősítheti a pozícióit. Nem véletlen, hogy azon országok kerültek a kivételezett körbe, ahonnan a jól fizető turisták érkeznek.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 8. Bunny 2015 ápr 06. 19:44  
Igazából az eredetit se erősítették meg, tehát úgy isten igazából nincs mit cáfoltni.
 7. kovax 2015 ápr 06. 09:49  
feltéve , ha igaz a hír ...
 6. Bunny 2015 ápr 03. 16:27  
Helyes.
 5. kovax 2015 ápr 03. 16:01  
 4. Bunny 2015 már 25. 23:08  
Igen, ott már elkezdődött ez az értelmetlen baromság. Beteg logika ez, ahelyett hogy nyalnák ezerrel a jólfizető turista hátsóját mintha arra hajtanának, hogy elmenjen mindenkinek a kedve az odautazástól. Érdekes gondolatmenet, bár állítólag hivatalosan még mindig nem mondták ez, szóval tudja a fene. Remélem mire mi megyünk már tiszta lesz a kép merre hány méter.
A további 3 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Finolhoss

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés