»» ««

Bíróság előtt a cápaetetők

Külföld

Floridában tilos a csalizás, ezért most eljárás folyik egy búvárcég ellen.

A cápák etetése jól jövedelmező üzletág a világ több pontján: a csalival odavonzott ragadozókkal való találkozásért sok búvár hajlandó komoly pénzt fizetni, még úgy is, hogy az etetett cápák veszélyes közelségbe kerülnek, így a merülésnek nagy a kockázata.

Ám Floridában tilos ilyen jellegű merüléseket szervezni. Ezért kell bíróság elé állnia Randall Jordannek, akit több bepanaszoltak, hogy Palm Beach megye területén többször cápákat etettek. Egy búvár állítása szerint az állatok olyan agresszívek lettek egy idő után, hogy inkább kimenekültek a vízből.

Ezért a hatóság búvárcsapatának tagjai a helyszínen akartak meggyőződni arról, mi folyik ezen a túrákon. Természetesen nem fedték fel kilétüket, és videóra is vették azt, hogy ahogy a hajóról vízbe lógatott csalival vonzzák a cápákat. Azt is rögzítették, ahogy Jordan a kezéből eteti a ragadozókat Florida állam vizeiben.

Nem csak Jordant, hanem a hajó üzemeltetője, Thomas Smith-t is megvádolták, ugyanis ő szervezte ezeket a túrákat. Most mind a ketten a bíróság előtt felelnek a cápák etetéséért.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Magic Point

Australia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 4-10m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa nagy rája egyéb tengeri emlős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés