»» ««

Megtalált csatahajó

Külföld

Hosszú évek kutatása után lett meg a második világháború idején odaveszett japán hajó.

A Microsoft egyik dollármillárdos vezére, Paul Allen igencsak aktív életet él. Beszállt a profi sport világába, az általa birtokolt amerikaifoci-csapat, a Seattle Seahawks tavaly Super Bowl-t is nyert. Emellett pedig méregdrága luxusjachtjával komoly expedíciókra indul: a Muszasi nevű japán csatahajó roncsát már nyolc éve kereste.

A hírek szerint 1000 méteres mélységben bukkant rá a roncsra, távirányítású eszközökkel felvételt is készített a maradványokról. Ezek alapján szinte biztosan állítható, hogy valóban a Muszasit találta meg a Fülöp-szigetek vizeiben.

A 263 méter hosszú, teljes terheléssel 73 ezer tonnás páncélozott csatahajót kilenc 460 milliméteres ágyúval szerelték fel, ezáltal nagyobb tűzerejű volt, mint addig bármely más, hagyományos ágyúval ellátott hadihajó. 1944. október 29-én, a Leyte-öbölbeli csata tetőpontján süllyedt el, 2399 emberrel a fedélzetén, miután 400 amerikai vadászbombázó nyitott rá össztüzet. A legénység 1023 tagja veszett a hullámsírba.

Az 1942-ben épült, roppant korszerűnek számító hajó eddig elveszettnek számított, megtalálása óriási jelentőségű felfedezés. Természetesen hadisírként kezelik a roncsot, ezért a helyi hatóságok illetve a japán kormányzat illetékesei közösen döntenek a további vizsgálatokról, kutatásról.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Shelly Beach

Australia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 12m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelycápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés