»» ««

Roncsok ezerszámra

Külföld

Egy búvár szerint Pembrokeshire vizeiben még sok a felfedeznivaló.

James Hadley Philips tudja miről beszél: harminc roncsot fedezett fel az ismert háromezer maradványból. Ám úgy tartja, még csak a felszínt kapirgálták meg. Az új felszerelésekkel ugyanis újabb helyeken, nagyobb mélységben kutakodhatnak a búvárok.

Philips 1968 óta merül. Búvárkodott már Görögországban, Izraelben, Floridában, Srí Lankán, de állítja, egyik sem hasonló Wales nyugati részéhez. A hajózást nehezítik a kiszámíthatatlan viszonyok, az alattomos zátonyok és sziklák, tehát sok hajó veszett oda az évszázadok során.

A búvár könyvet is írt felfedezéseiről és kalandjairól. 15. századi ír hajót is talált már itt, egy 1909-ben elsüllyedt hajóban nagy értékű bontatlan borospalackokra bukkant és így tovább. De azt se hallgatja el, néha nyomasztó érzés a roncs merülés, hiszen ezek a hajók sok embert rántottak magukkal a hullámsírba.

A szonárok fejlődése is segíti a roncsvadászok munkáját. És persze ott van a szerencse is: néha egy bizonyos hajót keresett, de valami egészen mást talált. Philips szerint az kutatással töltött fél évszázada alatt még mindig alig látott valamit abból, ami a mélyben rejtőzik.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Galawa

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés