»» ««

Szomorú napok

Külföld

A karácsony előtti időszakban két súlyos búvárbaleset is történt Thaiföldön.

Az egyik esetben egy norvég turista vesztette életét. A 22 éves nő Koh Taón nyaralt, ott fizetett be merülésre egy búvárbázison.Tao Thong sziget közelében a kora délutáni órákban felszínre emelkedés közben találta el egy másik búvárhajó hajócsavarja a fején, majd utána a lábán sérült meg. A helyszínre érkező mentőegységek már nem tudtak segíteni rajta.

A búvárt elgázoló hajó kapitányát őrizetbe vették amíg tart a vizsgálat. Ki szeretnék deríteni, a búvár kellő óvatossággal emelkedett, használt-e csoportjának vezetője felszíni jelzőbóját, illetve kérdés, hogy a kapitány mennyire tartotta be a biztonságos hajózás szabályait.

Phuket közelében egészen más jellegű balesetre került sor. Összesen négy búvár alkotta a csoportot: hajót béreltek és elvitették magukat a Tiger Cave néven ismert víz alatti barlanghoz. Ketten viszont életüket vesztették: egy 46 esztendős orosz búvár, akinek holttestét a barlang bejárata közelében találtak meg, illetve szintén orosz társa, aki fel tudott úszni a felszínre, de azonnal orvosi segítségre volt szüksége. Ám hiába szállították volna dekompressziós kezelésre, mire odaért, már nem lehetett megmenteni.

A vizsgálatok feladata kideríteni, mi történt. A hatóságok szerint hiba volt, hogy rutinos helyi vezető nélkül indultak el merülni, de a helyi búvárok közössége szerint a baleset egészen más miatt következett be. Állítólag a mélyben elhunyt búvár esetében oxigénmérgezés lehetett a tragédia hátterében, ami újralégzője meghibásodása vagy hibás használata miatt következhetett be. A másik búvárnál pedig valószínűleg tüdőembólia volt a közvetlen ok, vélhetően a gyors felszínre emelkedés miatt. A halottkém jelentése ad majd választ a legfontosabb kérdésekre.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Káplán 2014 dec 24. 13:02  
Találgatások a pletyka szülőanyjai. :)

Merülőhelyek

Sha´ab Quais (Mhal Hal)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája nagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés