»» ««

Szafari a Fülöp-szigeteken

Utazási élmények

Izgalmas lehetőség nyílt meg az újdonságra vágyó búvárok előtt: hajóút során fedezhetik fel Dél-Kelet-Ázsia fantasztikus merülőhelyeit.

Az utóbbi években mindannyian megtapasztalhattuk, ahogy a búvárok érdeklődése egyre inkább a hajós szafarik felé fordul. Először Egyiptomban nőtt meg az egy hetes hajós búvártúrák népszerűsége, aztán Szudánba, a Maldív-szigetekre, Indonéziába szervezett szafarikra is egyre több lett a jelentkező.

Nincs ebben semmi meglepő, hiszen egy búvár egyrészt minél többet, minél jobb helyeken szeretne merülni, másrészt szeretné kényelmes körülmények között az idejét eltölteni és hasonlóan komfortosan búvárkodna. Egy szafari mindezt tudja nyújtani, tehát a kalandra vágyó búvárok körében nem is vitás, ezek a legjobb ár-érték arányú túrák.

Ám vannak egzotikus helyek, ahol elég jók az adottságok a parti bázisú búvártúrákhoz, és ezért csak némi késéssel jelentek meg a szafarihajók. Akik viszont már egy-két alkalommal részt vettek hagyományosabb utakon, azok szeretnének ezekben az országokban is másféle helyeken búvárkodni, és nekik jönnek kapóra az új lehetőségek.

Alisha Dive - a hajó. Albumhoz klikk a képre.

A Fülöp-szigetek legendásnak számítanak a búvárok körében. Rengeteg változatos merülőhelyet kínálnak az ország különböző pontjai: néhol nagyvadak, cetcápák vagy rókacápák bukkannak fel rendszeresen, máshol a makrózás szerelmesei találnak rengeteg izgalmas apróságot. Nincs semmi meglepő a változatosságban, hiszen a világ ismert korallfajainak kétharmada megtalálható ezekben a vizekben, a halfajok számát 2500-3000 közé becsülik. Az ország az ún. "Korall-háromszög" északi részén található, így a diverzitás egyedülálló.

Az Alisha Dive szafarihajó 2004-ben épült és 27 méter hosszú, felújítva várja a Fülöp-szigetekre utazó vendégeket. Összesen 20 fő helyezhető el a kényelmes kétágyas, fürdőszobás és légkondicionált kabinokban. Ma már elvárás az ingyenes wifi kapcsolat is, ami szintén rendelkezésre áll. Természetesen a túrán biztosított a teljes ellátás, beleértve az alkoholmentes italokat is. Napi 3-4 merülést lehet végrehajtani, egy hét alatt így mindenki sokat kalandozhat a felszín alatt. Nincs akadálya a nitrox töltésnek sem, amire szükség lehet ha valaki végigmerül egy túrát.

Talán ennyi ízelítő már elég is ahhoz, hogy minden búvár kíváncsi legyen rá, milyen útvonalak mentén lehet merülni. Nos, az ázsiai időjárási viszonyokhoz igazodva az év bizonyos hónapjaiban más és más területeken érdemes merülni. Októbertől januárig a Visayas déli részét fedezhetik fel a búvárok, Panglaótól Cabilaóig juthatnak el tíz nap alatt. Pörölycápák és delfinek élnek ezekben a vizekben, az Apo sziget körül csodálatos a korallzátonyok fajgazdagsága, a Pescador sziget térségében pedig fantasztikus látótávolságú vízben lehet merülni látványos falaknál.

A Fülöp-szigetek a víz alatt - albumhoz klikk a képre.

Februártól márciusig Leyte déli részén legjobbak a viszonyok. Itt apró és óriási élőlények is felbukkanhatnak, a törpe csikóhaltól a cetcápáig. Vannak olyan területek erre, amik szinte teljesen felfedezetlenek a búvárturizmus számára, gyakorlatilag szűz, érintetlen, soha nem háborgatott helyeken lehet merülni.

Márciustól júniusig pedig egy igazi legenda, a Tubbataha-zátony legszebb merülőhelyeit lehet felkeresni az egy hetes szafari során. Ez a régió kizárólag szafarihajóval közelíthető meg, és a Fülöp-szigetek legjobb merülőhelyének számít. A szigorúan védett övezetben a rengeteg korall- és halfaj mellett megtalálható tucatnyi cápa- és tengeri emlős faj, de teknősök is otthonra lelnek ezekben a vizekben.

Nagyon kellemes lehetőség, hogy a Visayas és a Leyte túrák során az útba eső szigetek valamelyikénél meg lehet állni egy fakultatív programra. Ha valaki a Fülöp-szigetekig elutazik, akkor mindenképpen érdemes a felszíni programokra is időt szánnia, mert az egzotikus szigetek sok látványosságot kínálnak. Igazán maradandó élmény a búvárkodás illetve a túrázás, tengerparti lazítás mindegyikét magában foglaló nyaralás.

A felszíni kirándulásoknak a megszervezésében is szívesen segítenek tanáccsal a búvárhajó gazdái, de elsősorban nyilván a merülés iránt érdeklődők jelentkezését várják. Akár egyedi utasok, akár kisebb társaságok, akár túraszervezők számára tudnak személyre szabott, kedvező ajánlatokkal szolgálni, érdemes tehát az Alisha Dive-val felvenni a kapcsolatot. Professzionális partner, minőségi kiszolgálás és világszínvonalú búvárkodás - életre szóló búvárélménnyel kecsegteti a fülöp-szigeteki búvárszafari a tenger minden szerelmesét.

További információkért, kapcsolatfelvételért látogassatok el az Alisha Dive honlapjára: http://alishadive.com/



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 8. Bunny 2015 jan 07. 10:54  
Igazából szerintem egy indonéz szafari nem olyan, mint az akciós tej 80ft-ért, hogy ennyi infó elég ahoz, hogy az ember rohanjon vásárolni. Akit komolyan érdekel valószínűleg felveszi velük a kapcsolatot, tudakozódik és akkor úgyis megkapja a kért infókat ha az neki fontos. Egyébként lehet csak annyi van a dolog mögött, hogy a legtöbb búvárcég külsőst alkalmaz a weblaphoz, és simán elmaradt ez az infó a nagy lelkesedésben, nem biztos hogy többet kell mögé gondolni mint ami valójában ott van :) Magánvéleményem egyébként nekem is az, hogy minél több információ megtalálható egy weboldalon annál jobb, manapság az ember szeret a netről tájékozódni. Esetleg említsétek meg nekik amikor érdeklődtök, hogy ez meg az az infó ha kint lenne a weboldalon milyen hasznos lenne, szerintem az építő jellegű tanácsokat mindenki örömmel fogadja.
 7. horvathv 2015 jan 06. 22:47  
Sokunk által ismert, és elismert ember áll szakmailag a vállalkozás mögött. Megnéztem a horvátországi érdeleltség honlapját, ott sincs ilyen menüpont. ő ezt valamiért nem tarthatta fontosnak, pedig ezek szerint lenne rá igény.
 6. janosbuvar 2015 jan 06. 11:43  
A szép színes, képes  angol-magyar honlapról eddig lemaradtak maguk a túraszervezők. Se egy név se egy telefon se egy fotó nincs róluk. A  hasonló magyar érdekeltségű egyiptomi, kenyai, indonéz meg thai divecenterek több referenciát adnak meg magukról. Például:
http://www.redseaboats.hu/kapcsolat  
A Föld másik oldalára akkor indul el az ember ha kiépül a bizalom.
 5. Balage 2015 jan 05. 06:47  
Ohh..  1780 dollár + repcsi.  THX.
 4. hoze 2015 jan 05. 01:08  
Ott vannak az árak a túra leirásoknál.. :)
A további 3 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Thistlegorm Wreck

Egypt, Red Sea

10/17 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.4) nehéz körülmények
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés