»» ««

Tíz hét a mélyben

Külföld

A végéhez ért a két biológiatanár különleges víz alatti kalandja.

Rekordideig éltek a víz alatt az amerikai tudósok, akik viszont nem a csúcsdöntögetés kedvéért költöztek a mélybe, hanem különleges oktatási programot valósítottak meg a program keretén belül. Bruce Cantrell és Jessica Fain a floridai Jules' Undersea Lodge vendégszeretetét élvezve múlták felül a korábbi, 69 napos rekordot, ám odalentről folyamatosan tájékoztató videókat, előadásokat sugároztak.

A videocsatornájukon beszélnek a tengeri élővilágról, a környezetvédelemről, búvárrégészetről, tehát minden olyan témáról, ami a felszín alatti világ kapcsán érdekes lehet diákjaiknak. Más tanárok számára is segítség lehet az általuk összeállított anyag, hogy egy kis bevezetést adjon ebben a különleges világba. A két biológust különböző szakemberek látogatották meg a víz alatti hotelben, és még Buzz Aldrin űrhajós is benézett hozzájuk.

A sokat merülő párosnak a hétköznapi élet kihívásaival is meg kellett küzdeni a víz alatti lakhelyükön. Mivel a nagyjából 8 méteres mélységben levő hotelt sűrített levegő tölti meg, akalmazkodni kell hozzá, hogy a nagyobb nyomáson minden gyorsabban készül el: odaégett ételek és mikróban felrobbant hotdog lettek a következményei annak, ha nem figyeltek oda erre. Az ellátást a felszínről hozták nekik napi rendszerességgel. Ám hamarosan vége a nagy kalandnak, mert 73 nap után elhagyják a hotelt- Cantrell szerint nagy pillanat lesz újból látni az égboltot és a napot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Bluff Point

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés