»» ««

Harapós krokodil

Külföld

Egy búvár megsérült, miután egy krokodil rátámadt Dél-Afrikában.

Pretoriától északra, az Elands Riveren levő Rust de Winter gát közelében történt a baleset. Jody Saunders hat társával együtt volt a helyszínen, szokványos karbantartási feladatokat kaptak. A búvár éppen a nap utolsó merülését hajtotta végre, amikor a krokodil megközelítette és megharapta a fejét.

A sérült elmesélte, egészen sekély vízben volt, amikor parton álló társának ki akarta adni felszerelését. Ám ekkor minden elsötétült előtte, és nagy fájdalmat érzett. Amikor rádöbbent, hogy egy krokodil kapta el, kezével megpróbálta szétfeszíteni az állat állkapcsait. Tudta jól, ha nem harcol az életéért, a ragadozó átharapja a nyakát és akkor mindennek vége. A krokodil rángatni kezdte, aztán egy perc után elengedte a búvárt- utóbbi természetesen ezt az időt inkább örökkévalóságnak érezte.

Saunders a fején és a kezén sérült meg, sebeit össze kellett varrni. A nyakát is rögzíteni kellett a támadás után.

A múlt héten szintén Dél-Afrikában egy golfpályán halálos kimenetelű krokodiltámadásra került sor: egy férfi barátjával együtt ugrott bele a pályán levő tóba, amikor egy közel négy méteres krokodil húzta le a mélybe. A krokodilt később lelőtték.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Jackson Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) könnyű körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés