»» ««

Néhány ismeretlen roncs

Külföld

Egy búvár a Michigan-tó mélyén fedezett fel néhány izgalmas hajómaradványt.

Skillagalee szigete nem tűnik különösebben érdekes helynek, kevés látogató téved a Michigan-tónak erre a pontjára. Ám a felszín alatt van vonzereje ennek a környéknek: egy búvár, aki életét a roncskutatásnak szentelte, több maradványra is bukkant körülötte.

Ross Richardson természetesen nem találomra kezdett el merülgetni. Elég megbízható adatbázisok léteznek az odaveszett hajókról- olyanokról keresett információt, aminek az utolsó helyzete elég pontosan lett meghatározva, de magukat a roncsokat még nem találták meg. A búvár már korábban is komoly felfedezésekkel büszkélkedhetett, ő találta meg a Westmoreland nevű híres hajó maradványait is.

A Skillagalee-sziget környéke több hajó végső nyughelye lett, amik a nagyon alattomos, a felszínről nem látható sekély zátonyokon feneklettek meg. 1850 szeptemberében az A.D. Patchin nevű lapátkerekes gőzös járt pórul- ez az egyik hajó, amire most rábukkant Richardson, és valószínűleg ez a legjelentősebb a feldezedett roncsok közül. A maradványok alig 10 méteres mélységben vannak, így aztán jól körbe tudta úszni ezeket, felvételek is készültek.

Még négy másik roncs pontos helyzetét határozta meg a lelkes roncsbúvár, de ezek között olyan is akad, aminek azonosítása még várat magára.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Arinaga, El Cabron

Spain, Canaries

7/7 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelynagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés