»» ««

A legveszélyesebb a butaság

Külföld

Szorult helyzetből kellett kimenteni egy kezdő búvárt, akit társa magára hagyott.

Az eset nemrég történt Új-Zélandon, amikor két, a tengeren hajózó férfi egy teljesen egyedül a víz felszínén lebegő búvárt vett észre. A parttól két kilométerre küzdött a hullámokkal a felszerelését szorongató ember, akinek helyzetét szabálytalan módon nem jelezte búvárzászló. A csónakról odakiáltottak neki, szüksége van-e segítségre, és ő integetve jelezte, húzzák ki a vízből.

Mint kiderült, egy kezdő, 19 éves búvárt halásztak ki a tengerből. Megkérdezték, hol van az ő csónakja, amire azt felelte, barátja egy kicsit odébb ment vele horgászni. A hajósok először hitték, viccel, de ő erősködött, hogy menjenek a barátja után, mert vele akar visszamenni a partra. 4 kilométernyi távolságban találták meg a "jóbarátot", aki békésen horgászott. Az érkezők meglehetősen indulatosan közölték vele, mit gondolnak arról, hogy teljesen egyedül hagy egy búvárt vízben, akinek ez a felelőtlenség az életébe is kerülhetett volna.

A hajósok és a később nyilatkozó hivatásos búvár is megdöbbent a páros butaságán, akik gyakorlatilag minden egyes szabályt megszegtek, amit csak lehetett. Pusztán csak a véletlenen múlt, hogy pont arra járt egy magányos csónak, és észre is vették a jelzőeszköz nélkül vízben levő búvárt. Mondani sem kell, mekkora veszélyt jelent, hogy sem vízben nem volt társa, sem a felszínen nem biztosított senki- a 4 kilométerre levő ember semmiképpen sem nevezhető kéznél levő segítőnek. A part is elég messze volt, saját erejéből nem úszhatott volna ki.

Talán ez a lecke elég volt a fiatal búvárnak, hogy átgondolja, kivel és hogy száll legközelebb tengerre, de tanulságul szolgálhat a szerencsésen végződő történet mindenkinek, aki esztelenül lebecsüli a búvárkodás kockázatait.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 4. Garfield33 2014 okt 15. 09:00  
Abból is látszik, hogy kezdő volt, hogy amikor visszavitték a csónakba, nem rúgta le a "társ" fejét.
 3. hopposztkopp 2014 okt 14. 21:22  
Lehet ezt még tetézni. Jövő héten megnősül!
 2. Káplán 2014 okt 14. 17:15  
És nincs is ellene semmi eszköz ...
 1. Bunny 2014 okt 14. 15:36  
Lehet darwin díjra pályázott ...

Merülőhelyek

Tobia Hamra

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés