»» ««

Tíz éve

Magyarország

Tíz éve szeptember 22-én több hónapos előkészítés után elindult weblapunk.

Furcsa belegondolni, hogy már egy évtized eltelt azóta, amikor bejelentettük az index búvárkodás fórumán, hogy Rudolf harcostársammal ketten elkészítettük hazánk első búvárportálját. Jópáran vannak, akik azóta is rendszeres olvasói oldalunknak, akik ott voltak velünk a kezdetekkor és itt vannak most is. Hmm, mennyi minden történt azóta!

Az oldal többször átalakult, okosodott. Bővültek szolgáltatásaink, indítottunk havi fotós és videós versenyt, sőt nagy és igen komoly összdíjazású nemzetközi versenyt is. Nagy reményekkel csaptunk bele több dologba, igyekeztünk minden igényt kielégíteni, hogy a hazai búvárok tényleg megtaláljanak mindent nálunk amire szükségük lehet.

Tíz éve úgy indítottuk az oldalt, hogy egy évig csináljuk aztán meglátjuk van-e olvasónk vagy magunknak írkálunk. Egy év után nem volt kérdés olvasnak-e minket, két év után pedig komolyan felmerült bennünk, hogy szerényen, de esetleg meg is élhetnénk ebből. Sajnos ez ábránd maradt számunkra. Volt pár szép évünk, amikor a látogatószám dinamikusan nőtt, és elmondhattuk aki búvárkodott és internetezett az itt téblábolt minden nap, barátságok szövődtek, közösségi élet pezsgett. Szép volt, és nagyon hálásak vagyunk érte mindenkinek!

A pár éve pezsgő hazai búvárélet ma már a fészbúkon megosztott izék lájkolásában merül ki. A passzivitást mi sem mutatja jobban, mint hogy tavaly komolyan felmerült a havi fotósverseny megszüntetése - érdeklődés hiányában. Emlékezzünk meg a Submarine búvármagazinról, ami szintén megszűnt (legalábbis nyomtatott formában) és remélem nem bántom meg Kollár K. Attilát ha azt mondom a Búvárinfót is elsősorban az ő személyes lelkesedése és elkötelezettsége tartja életben. A Tengeri Só is elmaradt idén, már évek óta küszködik - de valahogy nem látom a felháborodott pláne tenni akaró búvárok tömegét akik követelnék újraindítását, gondolom ezt Brankának se túl lelkesítő látni. A fórum életünk se a régi már, fájó kimondani de manapság jó ha egy hónapban összejön annyi hozzászólás mint régen egy nap alatt. Pedig van látogatónk a statisztikák szerint bőségesen, de mégis valahogy elhidegültek az emberek vagy nem tudom mi történt.

Megmondom őszintén nem hittem volna, hogy a 10 éves születésnapunkon azon fogok tépelődni, hogy van-e értelme folytatni az oldalt vagy sem. Inkább arra számítottam, hogy buli lesz meg tüzijáték és mindkettőnk főállása az lesz, hogy a divecenter.hu főszerkesztője. De akárhogy alakul a jövő, mindenképpen elmondhatjuk, hogy valamit letettünk a hazai búvárkodás asztalála. Talán a jövőben kapunk egy bekezdést a magyar búvár história egyik lapján, hogy volt egyszer hol nem volt egy divecenter.hu nevű búvármagazain. Nem bántam meg az elmúlt tíz évet, és ezt mindkettőnk nevében elmondhatom. Rengeteg csodálatos élményben volt részünk az oldalnak köszönhetően. Sok helyre eljutottunk, sok új ismerősre találtunk és kicsit talán "celebbé" is váltunk legalábbis olyan értelemben, hogy sokan ismernek minket.

Köszönjük mindenkinek aki így vagy úgy támogatott minket az elmúlt 10 évben. Azt, hogy 10 év múlva itt leszünk-e még nem tudjuk. Ez első sorban rajtatok múlik, ha azt látjuk van értelme a munkánknak akkor csináljuk - lelkesedésből. De ma itt vagyunk, az elmúlt tíz évben itt voltunk, jól éreztük magunkat veletek úgyhogy Boldog születésnapot mindannyiunknak!

Sz.K.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 22. bohóchal 2014 okt 09. 09:35  
Gratulálok és köszönet a DC-nek, nektek! Hét éve, abszolút kezdőként, réveteken ismertem meg rengeteg olyan részletet a búvárkodásból, amihez sehol - ismétlem, sehol - nem jutottam hozzá egyebütt. Beszámolók, merülőhelyek, lélekben utazás, tanulás - és a képek, a tenger és lényei...
A remek merülésekről és a barátságokról már nem is beszélek. Felejthetetlenek.
Hűséges olvasótok és hívetek: bohóchal
 21. hopposztkopp 2014 okt 07. 20:59  
Isten éltessen Benneteket!

Nagy munka szinte semmiért, hálátlan embereknek is mint jómagam. Cserébe csak jószívvel gondolok Rátok. Köszönet minden szereplőnek, kiemelten a lányoknak! Csak.


 
és így tovább!!!
 20. osember 2014 okt 05. 22:04  
Tisztelt Főszerkesztő Urak!
Ritkán nézek ki a barlangomból, ezért megkésve, de nagy tisztelettel gratulálok a DC tízéves születésnapja alkalmából. Nagyra becsülöm a munkátokat, mert tudom mit jelent egy médiát ilyen magas tartalmi és technikai színvonalon, hosszú időn át szerkeszteni. Értékeit hosszan sorolhatnám, de a lényegét elmondták már az előttem szólók. Remélem, hogy még hosszú ideig lesz erőtök és lehetőségetek szerkesztői munkátokat és szenvedélyeteket folytatni.
 19. Overlander 2014 okt 01. 00:07  
Bizony, meg mindig a deli felteken. Itt most jon majd a nyar :)
 18. Vanek 2014 sze 28. 09:38  
Én is csak azt mondom, hogy Isten éltesse a DC-t az elaggott forradalmárral és a répazabáló társával együtt. Kitartás fiúk, szuper amit csináltok, titokban én is hálás vagyok nektek, mert az elmúlt tíz (atyaég...) évben sok vidám percet szereztetek nekem is. Igaz ehhez kellettek a T. Fórumozók is, de így kerek az egész. Szóval hajrá DC, legyen még pár kerek évforduló.
A további 17 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

John Gilmor wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés