»» ««

Egy halott, két sérült

Külföld

Az Egyesült Királyságban történt súlyos búvárbaleset egy bányatóban.

A Dorothea Qaurry Wales északi részén található, Caernarfon közelében. A mélysége eléri a 100 métert, tehát technikai búvárok számára is jó gyakorlóhely lehetne, ám nincs infrastuktúra, a hely tulajdonosa nem épített ki búvárbázist, tehát mindenki önállóan szervezi és bonyolítja a merülését. Ennek ellenére sokan búvárkodnak itt. Az évek során a mély és hideg tó több ember életét követelte, több, mint 20 ember vesztette életét a Dorotheában.

A közelmúltban szintén tragikus történések színhelye volt a tó. Egy 41 esztendős férfit két másik búvár hozott a felszínre 40 méteres mélységből, és a helyszínen levők azonnal riasztották a hatóságokat. Mentőautót és helikopter is küldtek, végül utóbbi szállította a Ysbyty Gwynedd kórházba Bangorba a mélyben bajba került búvárt. Ám az ő életét már nem sikerült megmenteni, az orvosok csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A két másik búvár sem úszta meg a mentést, mind a kettejüket orvoshoz kellett vinni, vélhetően a gyors felemelkedés következtében. őket szintén légi úton szállították kórházba, egy közel eső rekompressziós kamrában kaptak kezelést a baleset után.

Vannak, akik sürgetik, építsenek ki egy valódi búvárbázist a tó partján, ahol lehetséges lenne az azonnali, szakszerű elsősegélynyújtás. Ám más szakértők szerint nem a tóval van a baj, hanem azokkal a nem megfelelően felkészült, esetleg képzetlen búvárokkal vagy a hideg vízi merüléshez alkalmatlan felszerelésekkel, amelyekre visszavezethetőek a balesetek többsége.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Fanadir

Egypt, Red Sea

10/19 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal delfin jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés