»» ««

A vörös-tengeri verseny képei

Fotózás

Ebben az évben is remek egyiptomi túrán vehettünk részt, a képekre már szavazhattok is.

Mint ahogy az utóbbi években ez megszokott, az idén nyáron is útra keltünk a Vörös-tengerre. Ezúttal északon kalandoztunk, roncsok és delfinek fémjelezték az Egyiptomban töltött napokat, és persze igen sokat fotóztunk. Utunkat a Red Sea Boats Holiday Kft. segítségével bonyolítottuk, ezúton is köszönjük a kitűnő szolgáltatást!

Ennyi közös túra után már jól ismerjük egymást, kialakultak a szokásos merülő csapatok, azt is tudjuk, ki milyen merüléseket kedvel. Talán az is jelzi, hogy mennyire otthonosan mozgunk már a Cassiopeia hajón, hogy többeknek van kedvenc kabinja. Ráadásul az időjárás is remek volt, a szél nem akadályozta hogy végigmerüljük a tervet. Ezúttal a Tiran-szorosig is eljutottunk, az északi roncsok közül pedig útba ejtettük a lefhíresebbet: a Thistlegorm maradványainál nappal és éjszaka is búvárkodhattunk.

Minden bizonnyal jó képet ad a túra hangulatáról az a képgaléria, ahol az életképeket gyűjtöttük össze, ezeket a fotókat itt találjátok meg.

Azt se feledjük, hogy túránk a fotózásra koncentrálás miatt számít különlegesnek. Igyekszünk úgy alakítani a programot, hogy a búvárfotósok változatos témákat találjanak, és jusson idő elmélyült, lassú tempójú munkára sekély zátonyoknál, mint ahogy legyen lehetőség nagylátószögű fotózásra például roncsoknál is. A képeket a többség már a fedélzeten elkezdte elemezni, átbeszéltünk pár dolgot, de a java itthon jött.

Hazaérkezés után ugyanis ki kellett választania a nevezni szándékozó fotósoknak azt az öt képet, amivel részt kívántak venni a versenyben. Összesen 14 versenyző küldött képet a határidőig, most pedig eljött a pillanat, hogy mind a zsűri, mind a közönség megismerje a mezőnyt. A három tagú zsűri, azaz Előd László, Selmeczi Dániel és Szabó Tamás már elkezdte a pontozás, és ezzel párhuzamosan oldalunk regisztrált tagjai is szavazhatnak, mert a közönségdíj sorsa rajtatok múlik. Kérjük, minél többen kapcsolódjatok be a versenybe ilyen formában, nézzétek át a galériát, netán szóljatok hozzá, és ne feledjétek a voksolást sem. Köszönjük a versenyzőink nevében is!

A DC-RSBH 2014 fotós verseny képeit itt találjátok, szavazni pedig a szokásos helyen és módon lehet.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Siyul Kebira

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés