»» ««

Ismét szigonyos az áldozat

Külföld

Halakra vadászó búvárt sebesített meg egy cápa.

A 31 esztendős Adam Haling Nyugat-Ausztrália egyik partszakaszán, Gnaraloo közelében vadászott szombaton egy barátja társaságában. Épp meglőtt egy halat, és a sekélyebb víz irányába tartott, amikor alig 2,5 méteres mélységben váratlanul előtört egy cápa.

A ragadozó a búvár arcát támadta, és letépte a maszkot a fejéről. A hirtelen sokk után Haling elengedte a zsákmányt, csak azzal törődött, hogy az életét mentse. Még ma is előtte van a látvány, ahogy a cápa kitátja száját és csak fogsorát látja: az állat felső állkapcsa találta el a maszkot, az alsó az állát, és így vitte magával a búvármaszkot, amikor elúszott. A búvár beszámolója szerint úgy érezte, a cápa még körözött mellette pár pillanatig, aztán a mélybe süllyedő lelőtt hal jobban érdekelte, és magára hagyta Halinget. A vadász szerint a cápát eleve a hal érdekelte a támadáskor, de valamiért irányt változtatott az utolsó pillanatban, és így okozott sérülést neki.

Amikor a búvár a felszínre ért, egyből figyelmeztette kicsit távolabb levő társát, hogy cápa van a vízben, ideje kimenni. Ám eközben ahogy az arcához ért, majd a testére nézett, látta, hogy csupa vér, és elkezdett aggódni, hogy el fog vérezni. A partra érve autója felé szaladt, de a vérveszteség miatt erősen elgyengült. Tudta, hogy nagy bajban van, mert képtelen segítségért menni, de szerencséjére akkor már társa is a partra ért, és a vér nyomát követve megtalálta, majd magával vitte.

De a kórházba jutás nem volt egyszerű. A két búvár egy kempingben lakott, itt két orvos is nyaralnt, akik fájdalomcsillapítót adtak, majd megállapították, nem ért ütőeret a támadás. Haling szerint maszkja mentette meg, mert azt fogta fel a harapás jelenős részét. A gyors ellátás után újból kocsiba szálltak a búvárok, és a támadás után három órával értek el Carnarvon városba. Oda érkeztek a helikopteres mentők, akik Perthbe szállították a súlyosan sérült férfit, ám akkor már tíz óra is eltelt a támadáshoz képest.

Ott már megfelelő ellátást kapott, megműtötték, majd barátnőjével is találkozott. Haling tudja, sokat köszönhet az őt segítő barátjának, aki nem hagyta magára a bajban. A támadás pedig nem tartja vissza a merüléstől, mert eddig is tisztában volt a kockázatokkal, ezután is számolni fog velük. Leginkább azon változtat majd, hogy megy vízbe ha szigonnyal akar vadászni- nem szeretné, ha másodjára is megharapná egy cápa.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

East Of Eden (island #7)

Thailand

1/2 db alapján:unalmas(átlag: 3) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés