»» ««

Elítélték a kapitányt

Külföld

A Bali mellett elsodródott japán búvárcsoport balesetéért a kapitányt tették felelőssé.

Mint arról hírt adtunk, egy hét japán nőből álló búvárcsoport indult el merülni Nusa Penida szigetnél, ám a felszínre emelkedés után a rossz időben nem találták meg a hajójukat. A búvárok elsodródtak, napokon át keresték őket, míg végül ötüket élve mentették ki, ketten viszont életüket vesztették.

Már az elejétől fogva többen felvetették a kapitány felelősségét a tragédia bekövetkezése miatt. Bíróság elé állították, és megszületett az ítélet is: három évet kell börtönben töltenie Agustinus Brata Kusumának. A vádlott könnyekben tört az ítélet hallatán, és bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól.

Az öt megmentett búvárt 20 kilométernyire az eltűnés helyszínétől találták meg, ami nem meglepő, ismerve az erős áramlásokat. Azért élhették túl a balesetet, mert sikerült sziklákra kikapaszkodniuk. Ám az kérdéses volt, miért is kerültek olyan messzire mire a hatóságokat értesítették.

A bíróság szerint ebben volt nagy felelőssége a kapitánynak. A lecsapó viharban szem elől tévesztette a búvárokat, de nem a hatóságokat riasztotta, hanem elment üzemanyagot vásárolni(!) és két órával később tért csak vissza a helyszínre az eltűnt embereket megkeresni. Akkorra ők viszont már egészen messze sodródhattak. Az életben maradt japán búvároktató, Saori Furukawa azt vallotta, hogy még egy jelzőrakétát is fellőttek, ám senki nem jött a segítségükre, a hajó valószínűleg túl távol volt tőlük. A bíróság nem csak a két búvár halála miatt hozott szigorú ítéletet, rámutatott arra is, hogy Bali turizmusának is ártott a negatív hírverés.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés