»» ««

Tengeralattjáró a cári időkből

Külföld

Észtországban találtak meg egy közel száz éve elsüllyedt orosz hajót.

A pontos azonosítás még hátravan, de úgy sejtik, a Balti-tenger mélyén megtalált maradványok az egyik első harcászati tengeralattjáróé lehetnek. Az 1911-ben vízre bocsátott, 1915-ben az első világháború során elsüllyedt Cápa nevű hajó 35 fős legénységgel a fedélzetén tűnt el, és a sorsáról eddig nem lehetett tudni semmit.

A tengeralattjáró leírásának megfelelő hajót a Technical Diving Estonia búvárai fedezték fel a tenger fenekén. A hajó orra szétroncsolódott, talán egy akna robbanásának következményeként. A búvárok nem tudtak behatolni a roncsba annak kis méretei miatt, ugyanis a korai tengeralattjárók nagyon kicsik voltak. 160 centinél magasabb ember nem is szolgálhatott ezen a hajón.

A roncs kiemelésére nincs túl nagy esély, mert valószínűleg szétesne, de közelebbről meg lehet vizsgálni a maradványokat, hogy bizonyítékokat találjanak. Az oroszok a 19. század végétől alkalmaztak tengeralattjárókat, de eleinte csak a part mentén járőröztek. A dízel-elektromos Cápa volt az első, amit harci feladatokra vetettek be, és torpedótámadást hajtott végre ellenséges hajó ellen.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Bluff Point

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés