»» ««

Adriai fotósverseny

Adria

Remek túrán vehettünk részt kis csapatunkkal Dalmáciában.

Az utóbbi években már szokásossá vált, hogy a horvátországi búvárszezon elején elutazunk az Adriára merülni és fotózni. Ebben az évben Razanj volt az úti cél, ahol az Adria Dive búvárbázis vendégszeretetét élveztük.

Mint az nálunk már szokásos, a merülések túlnyomó részét partról hajtottuk végre. A bázis előtti házi zátonyon mindig találni lehet valami érdekességet, ebben az évben ott voltak a szokásos tengeri nyulak, polipok, remeterákok, gébek, nyálkáshalak, de két meglepően érdeklődő tintahal is felbukkant nagy örömünkre.
Albumhoz klikk a képre.

Hajóval is ki tudtak menni a csapattagok közül páran, bár meglepő módon pont egy olyan hely nyújtott nagy élményt, amit kevesen iktatnak a programba. A falu egyik sekély öblében, a kikötött csónakok alatt meglehetősen sok a hulladék a tenger fenekén, ám ezek jó rejtőzködési lehetőséget nyújtanak az élőlényeknek. Volt itt polip, sziklahal és lepényhal is, végül nagy örömünkre rátaláltunk egy szép sárga csikóhalra is.

Szóval témában nem volt hiány, az már más kérdés, kinek hogy sikerült megörökíteni ezt a sok érdekességet. A képeket hamarosan láthatjátok is, de a hangulatot érzékeltetendő, a cikkbe is felteszünk pár fotót. Az időjárás jórészt barátságos volt, a víz a felszín közvetlen közelében már a 20 fokot is elérte, szóval jól elhúzódtak a merülések. Esténként pedig jöttek a nagy beszélgetések, hiszen mindannyian a bázis apartmanjaiban szálltunk meg, együtt volt az egész csapat, közösen főztünk, még egy nagy grillvacsorát is szerveztek nekünk a bázison.

Remek volt a hosszú hétvége, kiválóan éreztük magunkat, bízunk benne, hogy a jövőben is folytathatjuk az adriai utazások hagyományát, ahol igazán jó körülmények között merülhetünk és fotózhatunk.
Albumhoz klikk a képre.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abington Reef

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés