»» ««

Elszakadt horgonykötél

Külföld

Öt búvár került bajba, amikor hajójuk elsodródott Floridában.

A Key Largo felé tartó Sailors Choice nevű bulihajó kapitánya, Joe Hall azt hitte, rosszul lát, amikor a hullámos vízben egy őrült módjára integető búvárt vett észre. Hall elmondása szerint az idő akkor már kifejezetten rosszra fordult, csak pillanatokra látta az ember a Pickles Reef közelében. Végül sikerült odamanőverezni a búvárhoz, aki kimászott a fedélzetre, és megkérdezte: "Mindenki más itt van?"

A legénység nem értette, miről beszél a férfi. Ekkor derült ki, hogy négy másik búvár is a vízben volt, ám őket nem látták sehol. Ekkor elindultak a keresésükre, végül három mérfölddel odébb sikerült őket kihalászni.

Mint kiderült, az öt búvár Georgiából indult el a tengerre, a Molasses Reef közelében horgonyoztak le, és itt szakadt el a horgony kötele, így a felügyelet nélkül hagyott csónak elsodródott, amíg a búvárok víz alatt voltak. Az egyik búvár állítólag látta, mi történt, ám mire a felszínre értek, már csak integetni tudtak a hajó után. Ismét bebizonyosodott, érdemes valakit a fedélzeten hagyni ilyen esetek elkerülésére. Hiába próbálta a csónak tulajdonosa elérni a hajót, az erős szélben nem volt esélye úszva elcsípni.

A Sailors Choice a történet hallatán szabályos keresést indított, a fedélzeten levő vendégek is bekapcsolódtak, mind pásztázták a tengert a búvárok után kutatva. A helyi hatóságok keresőhajója egy búvárt mentett ki, míg a Sailors Choice fedélzetéről vették észre a maradék hármat, akik mellényüket felfújva a Molasses Reef mellett vártak a segítségre. Később sikerült a csónakot is megtalálni, ami a Pickles Reef közelében sodródott.

A búvárok nagyjából két órát töltöttek a vízben, az utolsókat délután hatkor mentették ki. Joe Hall elmondása szerint az utolsó hajók között volt az övé, ami a partra tartott aznap, ha nem veszik észre a búvárt, könnyen lehet, az egész éjszakát a tengeren töltik- így viszont szerencsésen megúszták a balesetet.

[ keysnet.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Káplán 2014 máj 26. 10:39  
Lánc.

Merülőhelyek

El Fanadir

Egypt, Red Sea

10/19 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal delfin jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés