»» ««

Kampány az ivászat ellen

A búvárkodásról

Skóciában szeretnék elérni azt, hogy a merülés előtti esték ne a féktelen bulizásról szóljanak.

A skót rendőrség és a parti őrség közös kampánya arra szeretné figyelmeztetni a búvárokat, hogy kockázatos lehet, ha a merülési nap előtt túl sok alkoholt fogyasztanak. A helyi búvárhajókon, búvárbázisokon, illetve a pubokban és a kocsmákban is találkozni lehet a tájékoztató anyagokkal, amik a veszélyekre hívják fel a figyelmet.

A rendőrség képviseletében Richard Toward szólt pár szót a témáról: "Az ideérkezők közül elég sok nagyon tapasztaltak, és minden felszerelésük is megvan az esetlegesen veszélyes merülések végrehajtásához. Ám ehhez képest van valami, amire a búvárok egy része nem gondol, és túlzásba viszik az ivást a búvárkodással töltött napot megelőző estén, ami megnövelheti a kockázatokat. Eyemouth körzete búvárokat vonz Skócia keleti partjáról, Anglia északkeleti részéről egyaránt, és a hatóságok üzenete az, mindenki fogyasszon alkoholt felelősséggel."

A kampányt tovább folytatják az ismertebb parti merülőhelyeken búvárok bevonásával. Azt szeretnék elérni, hogy elkerülhető legyen a balesetek egy része, és ritkábban legyen szükség a mentőegységek bevetésére egy-egy búvár bajba kerülése esetén. Éppen ezért folyamatos lesz a búvárturisták által gyakran felkeresett helyeken a hatóságok jelenléte, akik nem büntetnek, hanem a búvárok józan eszére próbálnak hatni.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. Bárónő 2014 máj 06. 09:23  
Úgy is jó! (girheseknek mondtam, akinek van saját gyártású, az úgyse fázik)
 5. kovax 2014 máj 06. 07:12  
a magam szalonnáját én is viszem magammal mindig és mivel az alkohol jól oldja a zsírt , ezért oldóxről is gondoskodom majd...
 4. Bárónő 2014 máj 05. 22:46  
Nincs olyan, hogy biztonság. Olyan van, hogy mihez képest. Úgy gondolom, hogy ami segít - főleg fagyos vizekben és fázós embereknek, az a szalonna.  Bőségesen. Mert a merüléshez erő is kell, kitartás is a józan ész mellett.
Más csinálhat mást is , azokat én soha sehol nem látom. 
 3. Vanek 2014 máj 05. 21:04  
Ugye a búvárkodás biztonságos, viszont a stressz, illetve a stresszből kialakuló pánik viszont könnyen veszélyes, netán életveszélyes helyzetet eredményezhet, ami nagyon nem kívánatos.
Az alkohol viszont jó feszültség és stresszoldó, tehát kifejezetten kívánatos és biztonságot növelő hatású a merülés előtti fogyasztása. Csodálom, hogy még nem tették kötelezővé.

Ittam is gyorsan egy sört, már csak merülni kéne...
 2. Garfield33 2014 máj 05. 16:48  
Jujj, megyek oda kampányarcnak!
Jelszavam: "Soha ne igyál sokat merülés előtti napon. Hagyd meg a felét a merülés előtti percekre!"
A további 1 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Car Cemetery

United Arab Emirates

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája

Búvárbazár

Tribord 5mm kesztyű

Ár: 2.499 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés