»» ««

Víz alatt a zátony védelmezője

Külföld

A Kajmán-szigetek új víz alatti látványossága lesz a különleges szobor.

A mesterséges zátonynak szánt szobor a Guardian of the Reef nevet kapta, és egy mitikus félig ember, félig csikóhal lényt formáz, alkotója egy kanadai művész, Simon Morris.

A 18 méteres mélységben nyugvó, nagyjából 5 méter magas szobor süllyesztésében az ötletgazda búvárbázis, a DiveTech alkalmazottai is részt vettek. A víz alatti vontatókkal juttatták el a víz alatti betontalapzatra a szobrot, ami a Lighthouse Point közelében lesz majd merülhető.

A fél tonnás szobor mozgatása persze nem egyszerű feladat. Kötelek segítségével eresztették le, de természetesen néhány emelőballont is rögzítettek rá, nehogy túl gyorsan ereszkedjen le. Majdnem egy óráig tartott az elhelyezés, aztán a búvárok visszatértek, és véglegesen a talapzathoz erősítették a szobrot.

A süllyesztés utáni napon meg is érkeztek az első búvárok "látogatóba" a zátony védelmezőjéhez. Nem is kevesen: több tucatnyian merültek az alapításának huszadik évfordulóját szoborállítással ünneplő búvárbázis tulajdonosa. Vélhetően pár év múlva belepi majd az élővilág is az alkotást, mert nem csak búvárokat, de halakat is vonz.

Minden búvár itteni merülésének bevételéből egy dollárt környezetvédelmi célra adományoznak.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Jackson Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) könnyű körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés