»» ««

Tiltott cápaetetés

Külföld

Floridai búvárközpontok dolgozóinak kell felelni a cápák illegális etetéséért.

A Florida Fish and Wildlife Conservation Commission nyomozó vizsgálják helyi búvárközpontok négy dolgozójának tettét, akik állítólag az állam vizeiben etették a cápát. A hatóságnál ugyanis bepanaszolták őket, hogy Palm Beach partjainál merülés közben csalival vonzották a ragadozókat. A búvártúra egyik résztvevője arról számolt be, hogy a cápák agresszívvá váltak, és inkább a merülést félbeszakítva kiment a vízből.

A hatóság illetékese szerint a szabályozás a biztonságról szól. A cél ugyanis az, hogy az állam vizeiben biztonságban merülhessenek a búvárok. A nyomozók két búvárközpontnál vizsgálódtak. Egyikük február elején vett részt egy szervezett merülésen, és videót is készített arról, hogy egy búvár kézből eteti a cápákat Florida állam területén. Előtte pedig haldarabokból álló csalival vonzotta a búvárok közelébe a ragadozókat.

A hónap végén egy másik búvárcég hajójára szálltak fel nyomozók. Ezúttal is videó készült arról, ahogy a merülésvezető sügért és citromcápát etet kézből. ő is a másik megvádolt búvárhoz hasonló módon használt csalit a víz alatt.

A nyomozók a GPS pozíciók rögzítésével tudják bizonyítani, hogy az illegális etetésre Florida állam vizeiben került sor. A halak etetése 2002 óta tiltott itt. A nyomozók összesen négy ember ügyét gyanúsítanak ezzel a tevékenységgel. A bírság 60 nap börtön illetve 500 dolláros pénzbírság lehet, ha bűnösnek találják a búvárokat illetve a hajók üzemeltetőit.

[ underwatertimes.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Yolanda Wreck / Reef

Egypt, Red Sea

6/11 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés roncs merülés rakománynyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés