»» ««

Elgázolt búvárok

Külföld

A közelmúltban újabb esetek történtek, amikor hajó ütött el felszínre emelkedő búvárt.

A balesetek gyakran történnek szabadtüdős búvárokkal, akiknek nincs ideje annyira lassan emelkedni, megállni, szétnézni. Ezúttal is ilyen esetekről kaptunk hírt.

Floridában valószínűleg a helyi hajósok között valószínűleg több óvatlan is akad, mert a legtöbb baleset ennek az államnak a vizeiben történik. Ezúttal egy 48 esztendős férfi, Jorge Caba sérült meg, amikor egy nagyjából 8 méteres hajó ment át felette. Caba barátaival volt a tengeren, és mindent szabályosan csináltak, a merülés helyét zászló jelezte. Ám a hajós ezt vagy nem látta, vagy nem foglalkozott vele- még nem lehet tudni erre a választ, ugyanis a nagy sebességgel közlekedő vízijármű meg sem állt, talán észre sem vette kapitánya a gázolást.

A szabadtüdősök szerint csak oda kellene figyelni a többiekre a vízen, és ezek a balesetek elkerülhetők lennének. A hatóságok nyomoznak, és ha elkapják a hajó vezetőjét, súlyos büntetésre számíthat a cserbenhagyásért. Caba a lábán sérült meg súlyosan, jelenleg is kórházban kezelik.

Egy ausztrál búvár még rosszabbul járt. Nyugat-Ausztrália déli részén, Dunsborough közelében merült barátai társaságában egy 46 esztendős, halászként dolgozó férfi, Paul Grant Curtois. Ám hiába volt sok évnyi rutinja a vízben, nem tudta elkerülni a felé száguldó csónakot, aminek hajócsavarja eltalálta a fejét. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Édesanyja elmondása szerint biztos, hogy fia nem volt óvatlan, hiszen rengeteg tapasztalata volt a merülés terén. Több száz alkalommal merült olyan rákcsapdákért, mint amilyenhez most is lebukott. Ezúttal nem munkája miatt szállt tengerre, hanem egy régi baráttal terveztek egy jó hangulatú hosszú hétvégét, ám a kirándulás tragkusan végződött.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Varese wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés