»» ««

Az utolsó szavazás

Fotózás

A decemberi Fejlábúak forduló képeire és fél perces filmjeire szavazhattok.

A fotós csapat ezúttal kevés képpel örvendeztetett meg minket, 11 fotóból kell kiválasztani a kedvenceiteket, a szokásos módon, december 25-ig. A videós mezőny viszont egészen jól sikerült filmeket is felvonultat, a fél tucat félperces mindegyikét érdemes megnézni, kellemes alkotások, érdekes témákról.

A szavazólapot itt találjátok


Mint tudjátok, a fotós, majd később a videós verseny oldalunk egyik fontos oszlopa volt. Nem csak nekünk volt fontos, hanem úgy éreztük, a benne részt vevő versenyzőknek is, a legszebb időszakokban több tucat jó kis képet kaptunk minden hónapban. Ám az utóbbi hónapokban megcsappant az érdeklődés, noha a verseny alapvetően nem változott. Ennek okait kerestük és keressük (magunkban is), de nyilván vannak olyan rajtunk kívül álló tendenciák, amelyekkel nehéz mit kezdeni.

Az elmúlt években ennek a kis versenynek volt azért egy rangja, hiszen azokban az években amikor nem rendeztek Búvárfotós OB-t, más, kifejezetten búvárfotósoknak kiírt versengés nem is nagyon létezett. Így aztán, bár technikailag és munka szempontjából ugyanígy lehetne tovább folytatni, elgondolkodtunk a jövőről. Nem szeretnénk, ha tovább morzsolódna a mezőny, akkor inkább ott hagyjuk abba a havi versenyek kiírását, amikor még egy komoly mezőnyben kellett kiharcolni a legjobb helyezést az éves összetettben.

A döntésre persze még van egy kevés időnk, de azt le kell szögezni: a verseny nem rólunk szól, eddig sem mi játszottuk a főszerepet a saját versenyünkön, ezt mindenki láthatta. A cél az volt, hogy a magyar búvárfotós közösség számára legyen egy lehetőség a képeink megmutatására, kis vitára, beszélgetésre. A szavazásról is úgy gondoltuk, nem vérre menő dolog az, hiszen nem adhattunk hihetetlen értékű díjakat a győzteseknek.

Most viszont átgondoljuk a jövőt- aki olvassa a fórumot, láthatja, vitázunk is a fotós versenyről. Nekünk azért sem lenne egyszerű lemondani erről, mert az elmúlt években a szívünkhöz nőtt, és össze is kovácsolta a búvárfotós csapatot. Jó dolog volt úgy összeülni, hogy mind ismertük egymást, láttuk egymás képeit, gyakran merültünk és fotóztunk együtt. Ez pedig a hitünk szerint érték, kár lenne veszni hagyni. De kényszeríteni senkit nem lehet, ebben a versengésben mindenki önként vesz részt, és nekünk csak annyi a dolgunk, hogy ha eljárt felette az idő, azt tudomásul vegyük és reagáljunk rá. A nyilvános viták jelzik, hogy a verseny sorsa kapcsán is kértünk véleményt az érdekeltekről, nem csak mi ketten ültünk össze töprengeni- ám a végső döntés felelőssége a mienk. Hamarosan kiderül, mire jutottunk.

Aki úgy gondolja, demonstrálni szeretné, hogy akár fotósként, akár csak érdeklődőként fontos számára a verseny, az megteheti akár úgy is, hogy szavaz. Ezt is figyelembe fogjuk venni, amikor értékeljük az elmúlt időszakot.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Nelivaru Thila

Maldives

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 26m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés