»» ««

Búvárközpontot építenek Sümegen

Magyarország

Több milliárdos komplexumot vázoltak fel a befektetők a város vezetésének.

A komplexumban sport- és más úszómedencék is lesznek, körülötte szabadidőparkot alakítanak ki - tájékoztatta a város független polgármestere pénteken az MTI-t.

Rátosi Ferenc elmondta: a Deep-Dive Kft. képviselőit csütörtökön hallgatta meg a képviselő-testület; a befektetők a város területén lévő háromhektáros, termálkutat is tartalmazó telken valósítják meg a búvárközpontot és szabadidőparkot.

Ezt a területet évekkel ezelőtt a város magántulajdonba adta, és a tulajdonos hozzájárult a tervekhez - tette hozzá.

Hasonló nagyságrendű és felszereltségű búvárközpont csak Brüsszelben van, de a sümeginek mélyebb, negyven méteres merülőkútja lesz; a komplexumban sportmedence és más úszómedencék is lesznek, a létesítményt pedig szabadidőpark veszi majd körül - tájékoztatott a polgármester.

A befektetők szándéka az, hogy nem csak a hazai és a környező országokban élő hivatásos és civil búvároknak biztosítanak gyakorlati helyet, hanem a fegyveres erőknek is: olyan katasztrófavédelmi, katonai egységeknek, amelyeknél kiképzésük része a vízi merülés, mentés - mondta Rátosi Ferenc.

Kiemelte: a város számára óriási lehetőség a több milliárd forintos beruházás, hiszen a turizmusnak a városban eddig ismeretlen ága honosulhat meg, amiből a helyi szállásadók és az önkormányzat jól profitálhat, a komplexumban pedig ötven új munkahelyet hoznak létre a befektetők.

Hozzátette: az önkormányzat ezért is támogatja a beruházást azzal, hogy saját költségén módosítja a rendezési tervét.

A befektetők tájékoztatás szerint a búvárközpont engedélyeztetését megkezdték, ez valószínűleg tavasszal fejeződik be, így nyáron elkezdődhet a komplexum építése, amely két-két és fél év után nyitná meg kapuit - ismertette Rátosi Ferenc.

[ MTI ]

(A szerk. megjegyzése: az eredeti hír nagyon pozitív kicsengésű, de a magyar búvárkodás viszonyainak ismeretében hadd legyünk kicsit szkeptikusak. Természetesen minden fejlesztésnek örülünk, de amikor idehaza igazi, jól kiépített búvárbázisból is alig akad, pedig a beruházás töredéke lenne a több milliárdnak, nem tűnik túl reálisnak, hogy a magyar és környékbeli országokból érkező búvárok, a sok csak ezért Sümegre utazó külföldi illetve a fegyveres erők(!) búvárai eltartanak egy ilyen medencét. Egy másik hír szerint a beruházó úgy véli, ma Magyarországon 250 ezer(!) búvár van. Kár, hogy mi nem látunk ennyi aktívan merülő magyart, sőt, a töredékét sem, de mi nem végeztünk piackutatást, ők meg igen, legalábbis állításuk szerint. Ha a terv megvalósul, természetesen tudósítunk róla és támogatjuk, ha nem- akkor megy a többi meg nem valósult ötlet közé, amiből már bőven akadt.)


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 42. Káplán 2015 sze 24. 18:15  
A kamuzas magyar nemzeti sport
 41. Vanek 2015 sze 22. 20:46  
Hát ha alulról kezdik ásni, akkor csak közvetlenül az elkészülte előtt láthatja meg a nagyközönség. Így lesz igazi meglepetés. :-)
 40. elche 2015 sze 22. 20:21  
A lejárati pénzből simán kijön egy kis felfújhatós "medence".:) De az tényleg örökpanorámás lehet, leteheted a vár elé.:)
 39. horvathv 2015 sze 22. 18:17  
Itt helyben semmi híre, még a helyi építésügyi vezető sem tudott semmi konkrétumról, a nagy sajtótájékoztató után. Én majd egy várra néző örökpanorámás kicsiny medencét szeretnék, abból előbb lesz valami, pedig a 25 éves életbiztosításom lejárati pénzét szánom rá :)
 38. Garfield33 2015 sze 22. 15:54  
És mi van, ha tök titkos a projekt???
A további 37 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, Cousteau Precontinent II.

Sudan

4/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilágcápa jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés