»» ««

Olimpiai láng a víz alatt

Külföld

Mostanában szokásos, hogy a lángot különleges útvonalon viszik- ez Szocsi esetén sem volt másként.

Az oroszok mindent megtesznek azért, hogy a Szocsiban 2014-ben rendezendő téli olimpiának hírét vigyék. Ennek legjobb eszköze a játékok előtt néhány hónappal az, hogy különleges helyszínekre is eljuttatják az olimpiai lángot. Eddig a láng eljutott már a világűrbe és az Északi-sarkra is, kézenfekvő volt tehát, hogy a világ legmélyebb tava, a Bajkál-tó is része legyen az útvonalnak.

Itt viszont már a víz alá merítve vitték a lángot, természetesen egy különlegesen kialakított fáklyával. A láng hordozói a tó partjára vitték a saját fáklyájukat, innen hajóval vitték tovább, az Angara folyót is érintve a Bajkál-tóig. Itt Nyikolaj Ribacsenko búváré lett a megtiszteltetés, hogy úszva vihesse tovább a lángot. Ribacsenko a különleges helyzetek minisztériumához tartozó kereső és mentő csapat tagja.

A búvár 13 méteren úszva adta át a lángot Jekatyerina Andrejeva televíziósnak, akitől Alekszandr Vronszkij, a szervezőbizottság alelnöke kapta meg. A láng nem aludt ki a merülés során, jól sikerült a különleges fáklya. Ezek után a felszínen folytatódott a láng útja, Mihail Csujev ráadásul egy egészen különleges eszközzel haladt tovább, egy háti rakétát használt a partig. Innentől ismét a szokványos felszíni módon vitte tovább a lángot Darija Dimitrijeva ritmikus gimnasztikázó, aki 2012-ben ezüstérmes lett az olimpián.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Bunny 2013 nov 28. 14:45  
Azért megadják a módják a dolognak. Szerintem ez így tök poén, főleg ha még extra hírverést kerítenének azoknak a helyeknek ahol a láng jár, egy kis turizmus PR biztosan nem árt meg egy térségnek sem.

Merülőhelyek

Sanganeb South-West Plato

Sudan

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés