»» ««

A Nikonos újjáéled?

Fotózás

Az analóg korszak legendás búvárfotós gépének utódján dolgozik állítólag a Nikon.

A Nikonos víz alatti fényképezőgépeket fél évszázaddal ezelőtt forgalmazták először. Az eredeti gép az 1960-ban megjelent Calypso-Phot volt, amit Cousteau-ék cége, a La Spirotechnique dobott piacra. A többi már történelem, a Nikonos könnyen kezelhető, ám minőségi képek készítésére is alkalmas kameráit rengetegen használták a nagyvilágban. A Nikonos V még ma is keresett gépnek számít a gyűjtők körében, 1992-ben aztán a Nikonos RS révén az első kifejezetten víz alatti használatra kialakított SLR gépet is elkészítette a japán gyártó.

A Nikonos gépek gyártását 2001-ben fejezték be, és nem jelent meg utódja a digitális korszakban- legalábbis eddig. Tecuro Goto, a Nikon fejlesztési igazgatója viszont utalt rá a közelmúltban, hogy a Nikonos valamikor újjászülethet. A Nikon Rumors weboldal szerint pedig a cégnél gőzerővel dolgoznak egy "komoly" víz alatti gépen, ami talán a Nikon 1 sorozaton alapul majd. Most még nagyon keveset tudni a tervekről, arról sem szivárgott ki semmi, hogy egy cserélhető objektíves gép lesz-e, mint az eredeti Nikonos volt. Az mindenesetre ténynek látszik, hogy nem egy új víz alatti tokról vagy egy különleges kivitelű Coolpix modellről lenne szó, hanem egy igazi, önállóan víz alatt használható gépről, ami így tovább vihetné a Nikonos örökségét.

Az persze még a jövő zenéje, hogy a pletykák igaznak bizonyulnak-e, és ha igen, akkor lehet-e olyan meghatározó szereplő a digitális utód a búvárfotózásban, mint az eredeti Nikonos volt.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Inland Sea

Malta

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhelyföldközi tengeri muréna jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés