»» ««

Új cápafajok

Tudomány

Különleges ragadozókra bukkantak mélytengeri halászok hálójában.

Soha nem lehet tudni, mi kerül elő a tenger mélyéből, különös az örök sötétség birodalmából. Paul Clerkin cápakutató 2012-ben az Indiai-óceán déli részén vizsgálódott, és ritkán látott cápákra bukkant a halászok hálójának tartalmát megnézve. Ezek közül nyolc cápa új fajhoz tartozhat.

Az egyik most felfedezett cápa 3 méteres és az álmacskacápák közé tartozik, egy másik a szellemcápák családjának tagja. Az egyik új cápát Clerkin a leginkább imádnivaló cápák közé sorolja, mert különös testfelépítésű és mozgású állatokról van szó.

Clerkin olyan hajón élt hosszú ideig, ami kifejezetten a mélytengeri "hegyek" környékén, 2000 méteres mélységbe leeresztett hálóval dolgozik, és innek számos furcsa állatot hoznak a felszínre. Azért is lehetett több újféle állatot felfedezni itt, mert az óceánnak ez a térsége a ritkábban felkeresett helyek közé tartozik. A halászhajónak az is 5-6 napjába telt, hogy elérje ezt a helyet. ők már évek óta járnak ide, de kutató először tartott velük. A kutatónak rengeteg mintát sikerült gyűjtenie, és ezeket magával is tudta vinni magával az intézetbe, ahol dolgozik. Ebből küldött az Egyesült Államokba is, ahol szintén tanulmányozni ogják azokat.

[ thedivesite.co.za ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Local, Ras Umm Sid

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés