»» ««

Szavazás a vörös-tengeri verseny képeire

Fotózás

Jó lenne, ha ismét a búvárkodás jutna eszünkbe Egyiptomról- mi most a legutóbbi túra képeit tesszük közzé.

A magyar búvárok számára Egyiptom és a Vörös-tenger egyet jelent a legjobb búvárkalandokkal, évről évre ezrek hódolnak itt kedvtelésüknek. Mindannyian aggódunk, ha rossz hírek érkeznek az országból, hiszen az egyik kedvenc helyünkről van szó. Ám bizakodunk abban, hogy előbb-utóbb normalizálódik a helyzet, a helyieknek sikerül közösen olyan országot építeni, ahol mindannyian boldogulnak, mi pedig biztonságban utazhatunk hozzájuk.

Mert azért alapvetően szép és jó emlékből van több. Erre itt van jó példaként a legutóbbi vörös-tengeri szafari. Hajónk, a Cassiopeia már jól ismert minden magyar búvár számára, és a szervező Red Sea Boats Holidays is mindent megtett azért, hogy az igényeink szerint alakuljon a túra. Volt is mindenféle izgalmas kaland a hét folyamán, akadt, aki delfinnel merült, az Elphinstone-nál cápákat láttunk, de voltak teknősök, gyönyörködtünk a Claudia fényjátékos barlangjában, a tenger által régen belakott roncsokban nézelődtünk, és így tovább... Szerencsénk volt az időjárással, és sok olyan dolog bukkant fel a merülések során, ami fotósoknak és nem fotósoknak is örömet okozott. Ahogy a Claudia mellett az éjszakai merülés során egy hatalmas tüskés ráját követve került a lámpáink fénykörébe egy nagy teknős, minden ott levő számára kellemes emlék. Amikor kisebb és nagyobb rákokat fedeztünk fel a sziklák hasadékaiban és az anemonák tövében, gyorsan elfelejtettük minden felszíni gondunkat. Legyen a hely sekély és békés, vagy izgalmas nyílt tengeri zátony, a Vörös-tengeren nem lehet unatkozni.

Albumhoz klikk a képre

Főleg akkor nagy az élmény, ha még fotózni is nyugodtan tudunk, saját tempónkban, minden apróságra odafigyelve. Tudjuk, mindig lehet újat tanulni, mindig van hova fejlődni, de azért egy-egy jobban sikerült képnek ugyanúgy örültek a rutinos nagygépesek és a kompakttal dolgozók. Mostanra pedig be is fejezte a fotós csapat az utómunkát, a képeket feltöltöttük a verseny oldalára, ahol egyrészt a zsűri (Előd László, Selmeczi Dániel és Tökölyi Csaba), másrészt a közönség is megnézheti azokat. Mint az megszokott, ebben a hónapban a közönségszavazást a vörös-tengeri shootout verseny képeinek szenteltük. Böngésszétek a galériát és szavazzatok egészen a hó végéig, augusztus 31-ig! Ezúttal 85 képes a mezőny, ezért 10 helyezést oszthattok ki.

A vörös-tengeri verseny képeit itt találjátok

Bízunk benne, hogy a jövő évben ismét útra kelhetünk a jól megszokott csapattal, a jól megszokott hajóval, és ismét a merülhetünk néhány izgalmas helyen. Addig is szívesen nézzük a túrán készült hangulatképek galériáját, amit ajánlunk a ti figyelmetekbe is!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb South-West Plato

Sudan

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés