»» ««

Az egyiptomi tengerpart biztonságos

Vörös-tenger

Ám a Külügyminisztérium továbbra is óvatosságot kér az utazóktól.

Továbbra is egész Egyiptom területén számolni kell tüntetésekkel, ezért, bár a turisták által leginkább kedvelt tengerparti üdülőhelyek egyelőre biztonságosnak mondhatók, a Külügyminisztérium arra kéri a magyarokat, hogy az ország más részeibe ne utazzanak, és különösen a nagyvárosokat kerüljék el.

A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben azt kérték az Egyiptomba utazó és ott tartózkodó magyar állampolgároktól, hogy az országban tapasztalható bizonytalanság, erőszakba torkolló megmozdulások miatt tanúsítsanak fokozott óvatosságot. Tömegtüntetésekre, erőszakos cselekményekre továbbra is számítani lehet az ország nagyvárosaiban, a megmozdulások többnyire a pénteki ima után kezdődnek, de ettől eltérő időben és új helyszíneken is kialakulhatnak - közölték.

A turisták által leginkább kedvelt tengerparti üdülőhelyeken, Hurgadában és Sarm es-Sejkben egyelőre nyugalom van, a jelenlegi információk alapján ezek a zárt és védett üdülőkomplexumok egyelőre biztonságosak, ugyanakkor a Külügyminisztérium nem javasolja, hogy a körülmények javulásáig a magyarok Egyiptom más részeibe utazzanak. Különösen kerüljék Kairó, Alexandria, Szuez, Port-Szaíd, Iszmáilíja városokat és az üdülőhelyeken kívüli kirándulásokat, turistalátványosságokat - ajánlották.

A Külügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri az egyiptomi helyzet alakulását, és amennyiben szükséges, frissíti az utazási tanácsokat, ezért azt kérik az országba készülőktől, hogy kövessék nyomon a konzuli szolgálat aktuális figyelmeztetéseit. Azt is javasolták, hogy indulás előtt töltsék ki a konzuli szolgálat honlapján található regisztrációs űrlapot (http://konzuliszolgalat.kormany.hu/a-regisztraciorol), mert az egy esetleges vészhelyzetben megkönnyítheti a kapcsolattartást és a konzuli védelem biztosítását. A kairói magyar nagykövetség vészhelyzet esetén hívható mobiltelefonszáma (002-0122-6575198) éjjel-nappal hívható.

Hétfőn a megbuktatott Mohamed Murszi egyiptomi elnök több ezer támogatója tiltakozott Kairóban, a volt iszlamista államfő visszahelyezését és a hadsereget vezető tábornok elítélését követelve. Egy hónappal Murszi megbuktatása után és a nemzetközi diplomáciai erőfeszítések ellenére még mindig feszült a belpolitikai helyzet Egyiptomban. Július 3-a óta nagyjából háromszázan vesztették életüket a politikai ellentétek miatti erőszakban. A hadsereg és az iszlamisták eddigi legvéresebb összecsapásában mintegy nyolcvanan haltak meg július 27-én.

[ MTI ]
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Arinaga, El Cabron

Spain, Canaries

7/7 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelynagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés