»» ««

Búvárbiztosítás - a felszíni merülőtárs

(Hirdetés)

A búvártársak segíthetnek a mentésben, értesíthetik a hatóságokat, de amikor már kórházba került a sérült, nem tehetnek túl sokat.

A baleset elszenvedőjének pedig csak nehezíti helyzetét az a tudat, hogy kizárólag magára számíthat, és a kezelés anyagi vonzatai nagyon hosszú távon befolyásolhatják életét, nincs a felszínen olyan partnere, akiben úgy megbízhatna, mint egy jó merülőtársban. Persze ez csak abban az esetben igaz, hogy ha a búvár, bízva szerencséjében, semmiféle biztosítást nem kötött az utazás előtt.

A magyar búvárok számára több lehetőség is nyitva áll, ha gondoskodni akarnak a biztosításukról. Az utasbiztosításokhoz köthető kiegészítő sportbiztosítások esetében nem biztos, hogy az ügyfélszolgálat munkatársának van fogalma a búvárbalesetekről, azok kezeléséről. Kellemetlen pillanat lehet, amikor a telefon másik oldalán egy kedves hang azt mondja a dekompressziós kamrás kezelésre váró búvárnak, hogy ha fáj a feje, válla, ízületei, vegyen be fájdalomcsillapítót, nem kell az a méregdrága izé.
Másik lehetőség az, ha valamelyik külföldi társaságnál kötjük meg a biztosítást, ahol felkészültek az ilyen helyzetek kezelésére - ám a magyar utazók nyelvtudását ismerve, bizony hosszú és nehézkes beszélgetésekre készülhetnek fel igen sokan, amikor angolul vagy más nyelven kell elmagyarázni, mikor, hol és mi történt, és mit is vár a sérült a biztosítótól. Ráadásul az igényeket sem könnyű érvényesíteni vita esetén egy külföldi székhelyű társaságnál.

Ahogy egyre szaporodik a búvárok száma Magyarországon, ráadásul a szemlélet is változik, a biztonságra való törekvés kerül előtérbe, megérett a helyzet arra, hogy egy hazai bázisú szolgáltatás legyen a búvárok partnere. Mivel egy ilyen szintű szolgáltatás - ami nem egyszerűen a biztosításról, hanem a sürgősségi helyzetben nyújtott mindenfajta segítségnyújtásról szól - beindítása nem egyszerű folyamat, az ötletgazdák már hosszú ideje dolgoznak a terv valóra váltásán. A sikert pedig az szavatolhatja, ha olyan csapat áll mögötte, akiknek a neve már önmagában garanciát jelent. A "Gyöngyhalász Utazásbiztosítás Búvároknak" konstrukciót az UNIQA Biztosító Rt. (a hatodik legnagyobb biztosítótársaság hazánkban), a Magyar Búvár Szakszövetség és az ASP Kft. dolgozta ki szoros együttműködésben Dr. Gőbl Anna búvár szakorvossal.

A fent vázolt céloknak megfelelően a Gyöngyhalász biztosítás az adott konstrukcióban foglaltak szerint fedezi a kezelések költségeit. Az UNIQA Biztosító által kínált Standard csomag kétmillió, a Plus csomag nyolcmillió, a Lux csomag tizenötmillió forintig fedezi a balesetből eredő sürgősségi orvosi kezelés költségeit, bármiféle, a búvárbalesetek ellátásához szükséges kezelést is beleértve. Ezen túlmenően is fedezetet nyújt a konstrukció például a hazaszállítás, keresés, illetve poggyász (melyben nevesítve vannak a búvárkodáshoz elengedhetetlen felszerelések) elvesztése esetén is a meghatározott limit mértékéig, gyakorlatilag egy plusz szolgáltatásokkal kiegészített utasbiztosításként is felfogható ez a biztosítás.
Összefoglalva arról van szó tehát, hogy azt a napjainkban alapvetőnek számító igényt, hogy a búvár előre gondoskodjon a legváratlanabb helyzetek kezeléséről, mostantól már egy magyar biztosítótársaság segítségével is ki lehet elégíteni.

Mindez persze nem lenne életképes, ha nem a magyar búvárok pénztárcájához igazították volna a díjakat. A Standard biztosítási csomagja négy napra akár 1200 forintért elérhető, tehát aki csak egy-két hosszú hétvégén tud hódolni a szenvedélyének, az sem kell, hogy biztosítás nélkül utazzon. Ráadásul mindezt kényelmessé teszi az, hogy a kor követelményeinek megfelelően, a biztosítás interneten keresztül, online köthető, akár a következő napi kezdettel, a fizetés pedig lehetséges bankkártyával, vagy futárral küldött kötvény esetében készpénzzel. Az éjjel-nappal elérhető, magyar nyelvű ügyfélszolgálat munkatársai fel vannak készítve a búvárbalesetekkel kapcsolatos teendőkre, míg bonyolult esetekben a szakmai, búvárorvosi háttér kidolgozásáért felelős Dr.Gőbl Anna nyújt személyesen segítséget.

Ma Magyarországon nem létezik más biztosítási konstrukció, ami ehhez mérhető szolgáltatást tudna nyújtani a búvárok számára. Persze senki nem állítja, hogy nincs más megoldás erre a problémára - de nem is ez az üzenet. A lényeg sokkal inkább az, hogy mindenki lássa be, aki ezt a sportot űzi, hogy egy külföldi utazáshoz legalább annyira fontos a biztosítás, mint egy útikönyv. Most már van hazai szolgáltató, akinek megvan a szakmai háttere egy ilyen biztosítási konstrukció életre hívásához. Érdemes nekünk is élni vele! Annak érdekében pedig, hogy mind szélesebb körben elérhető legyen ez a szolgáltatás, viszonteladók, búvárközpontok, utazásszervezők jelentkezését is várják az ötletgazdák az info@buvarbiztositas.hu vagy az ugyfelszolgalat@buvarbiztositas.hu címeken.

(x)


Merülőhelyek

El Fanadir

Egypt, Red Sea

10/19 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal delfin jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés