»» ««

Fotósverseny az Adrián

Fotózás
1/3. oldal

Lezárult a Pag szigeten készült képek értékelése, eredményt hirdetünk idei első shootout versenyünkön.

Albumhoz klikk a képre.
Tavalyhoz hasonlóan ebben az évben is egy kellemes kis adriai fotós kiruccanással kezdtük a szezont. Kis csapatunkat a Bluebay DC látta vendégül egy hétvégére, és a szokásos módon most is úgy merülhettünk, ahogy az a makrótémára vadászó fotósoknak ideális. A legtöbb merülést a parti zátonyon hajtottuk végre, mert hosszú évek tapasztalata alapján bebizonyosodott, rengeteg érdekes apróság él itt. Van, amikor az adott élőlény hagyja magát fotózni, mint amikor például szerencsés búvártársaink egy nem túl ideges tintahallal futottak össze, máskor inkább csak megnézegettük például a rejtőző polipot, aztán indultunk tovább jobb témát keresni.

A galéria képeiből láthatjátok, hogy ebben az évben is találtunk csikóhalat, szép csigákat, gébeket, gyűrűsférgeket. Ráadásként a Mini Pastura merülőhelyre is kihajózott egy csapat, hogy feltérképezze az ottani élővilágot is, azokból a képekből is neveztek párat a versenyre. Szerettük a kis falat, hiszen 1-2 perc alatt ott volt velünk a bázis gyors csónakja, és a szerencsések olyan témát is találtak, ami a parti zátonyon nem fordult elő.

Tudjuk, sokan ijedeznek attól, ha esős napokra figyelmeztet a prognózis, de ismét (sokadjára) bizonyosodott be, ez teljesen másodrangú dolog egy búvártúrán. Merültünk szemerkélő esőben, ami leginkább azzal járhatott volna, hogy az égi áldás megoldja felszereléseink édesvizes mosását- de mivel olyan közel van a parttól a bázis, nem igazán ázhattunk el a neoprénruhában. Amikor pár órára kisütött a nap, akkor egyből kiültünk a tengerpartra - ha épp nem a víz alatt voltunk, természetesen. Közös vacsorát és nagy közös beszélgetéseket a tető alá hozni nem volt nehéz feladat, hiszen mind együtt voltunk a bázisszálláson, és mondani sem kell, a képelemzés már Horvátországban elkezdődött. Ha kíváncsi vagy, milyen kellemesen telt az idő Stara Novaljában, kattints az életképek galériájára! Mi pedig ezúton is köszönjük azt, hogy a Bluebay DC helyt adott a remekül sikerült versenynek, ahol mindenki saját ritmusában fotózhatott, merülhetett.

Persze versenyzőink közül azok lesznek igazán elégedettek, akiknek a képeit a zsűri a legjobbak közé sorolta, de reméljük, mindenki más is élvezte a fotózást. A nevezett képek galériáját itt lehet megnézni. A mezőnyt két kategóriába soroltuk, a DSLR és a kompakt géppel dolgozók külön mérték össze tudásukat. Egy gyors zsűrizéssel döntöttük el a végső sorrendet, az ítélők ezúttal hárman voltak: Előd László, Németh István és Szabó Károly. Köszönet illeti őket is a munkájukért, a győzteseknek és dobogósoknak pedig gratulálunk! A csapat egy részével a Vörös-tengeren hamarosan újból szafarizni indulunk, de az Adriára is visszatérünk még.

A folytatásban pedig lássuk az eredményeket!


Az írás a következő oldalon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 21. macok 2013 jún 29. 05:09  
Köszönöm és én is gratulálok a többieknek!
Nem nem, Thomas maradjon csak külôn kategóriában :)
 20. Garfield33 2013 jún 27. 15:14  
Ahh, én eddig csak a zsüri oldalt láttam. Így már egyszerűbb...

Ha meg már dícséret, azt rég megejtettem Che-nek, de tudom, abból sosem elég, főleg publikusan nem, tehát megismétlem: kurvajó lett. Főleg a kapcsolgatós gombok a sorrendben, szavazott-nem szavazott, stb.
Szóval gratuláltok, de tényleg, a zsürizős felülethez, és megragadom az alkalmat, hogy javasoljam annak light, egyfordulós verzióját a jövő évtől a havi verseny közönségszavazására.
 19. Bunny 2013 jún 27. 14:51  
Már hogy ne tudnád drága barátom, pontosan úgy ahogy én tettem (a zsűri felületen én azt látom mint te). /keptar/album/892
Aztán baloldalt szépen a névre kattintasz és csak az ő képeit látod. Na hajrá! Ja, és dícsérd a zsűri felületet is bátran :P




 18. Garfield33 2013 jún 27. 11:26  
Mivel én csak utólag láttam a készítőket (az első ötöt, a fenti cikkben), nem tudnám személyre lebontva értékelni a versenyt, de azt Bunny úgyis megtette.
Ami azt illeti, kiderült, hogy a zsürinek (legyen profi, vagy amatőr) nincs egyszerű dolga sosem, no meg az is, hogy bár az esetek többségében a tagok nagyjából hasonlóan értékelik a képeket (az egyetemes szabályoknak megfelelően), azért néhány képnél brutál szélsőségek is előfordulhatnak. Hiába na, mégiscsak szubjektív dolog ez...

(Mielőtt elfelejteném, köszönöm a DC-nek, hogy egy versenynek ezt az oldalát kipróbálhattam és végre igazán genyó lehettem mindenkivel. Csak azt sajnálom, hogy DD nem indult... :)
 17. Kékbálna 2013 jún 26. 23:54  
Gratulálok mindenkinek! Különösen a két kategóra győztesnek! Nagyon jó képek nyertek.

Jó kis buli volt! Bár a víz kissé hűvös volt, de kit zavart?

Köszönöm kedves szavaitokat.

A további 16 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Lighthouse

Egypt, Red Sea

11/21 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) könnyű körülmények
max: 30m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merüléskorallos, trópusi élővilágcsikóhal legalább 1.5m-es hal nagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés