»» ««

A kor nem akadály

A búvárkodásról

Egy nagymama 75 éves kora ellenére akar búvároktató lenni.

Pat Fung a bristoli BSAC klub aktív tagja, és ha valóra válik a terve, az Egyesült Királyság legidősebb korban oktatói vizsgát tett búvára lehet. A hölgy merülni is későn kezdett: 68 éves korában vágott bele a Maldív-szigeteken. A klubja fiatalabb, mint ő, hiszen az idén lesz 60 éves.

Pat most azt tervezi, hogy belevág az oktatóvá válást megalapozó tanfolyamba, és így másokkal is megismertetheti majd ezt a kedvtelést. Az Open University nyugalmazott kutatója szereti a súlytalanság érzését, amit normál felszíni körülmények közt nem élhetünk meg. Szintén örömét leli a tenger élővilágának megfigyelésében és a roncsmerülésben is. Szívesen segédkezik az intró merüléseknél, mert úgy érző így valamit visszaadhat a búvárklubnak, aminek sokat köszönhet.

Az örökifjú búvár a férje biztatására merült alá először. A férfi nyugdíjba vonulásakor, 2005-ben utaztak a Maldív-szigetekre, ahol Pat az első merülés után beleszeretett a búvárkodásba. Azóta 400 merülése volt külföldön trópusi tengerekben, például a Karib-tengerben. Később kedvet kapott a brit vizek mélyén való búvárkodáshoz, de tartott tőle, hogy a helyi klubok nem fogadnák szívesen a kora miatt. De a félelme alaptalannak bizonyult. Kedvesen fogadták és mindenben segítették, és azóta már hazai vizekben is sok szép merülése volt.

A British Sub-Aqua Club büszke a lelkes nyugdíjas tagra, aki bizonyítja, soha nem késő belevágni a búvárkodásba. Pat pedig már új túrákat tervez: 2014-ben a cél Scapa Flow. Bízik benne, hogy 77 évesen még elég fitt lesz ehhez.

[ thisisbristol.co.uk ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 77. OG-Lee 2013 jún 18. 15:08  
Én azt hittem, erre van külön szoba :))))))))
 76. elche 2013 jún 17. 22:33  
(A kaszásról jut eszembe az okos főnök tanácsa annak érdekében, hogy a dolgozók elkerüljék hogy halálra dolgozzák magukat: "Ha valaki fényt lát az alagút végén és azt hallja, hogy halott rokonai hívogatják, tartson egy öt perces kávészünetet.":) )
 75. elche 2013 jún 17. 22:31  
A szafarira, kedves útitársunk lesz idén is a személyében.:)
 74. csergezerge 2013 jún 17. 21:36  
bohóchal, te még ne menj! nem vagy 101 éves. :D Vagy ezt nem a kaszásnak irtad?
 73. bohóchal 2013 jún 10. 23:12  
Akkor jövünk a nyáron... :)
A további 72 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.500 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés