»» ««

Új elnök a CMAS élén

A búvárkodásról

Az orosz Anna Arzsanovát választották a világszervezet elnökévé.

Idén áprilisban a Fülöp-szigekethez tartozó Cebun tartotta tisztújító közgyűlését a CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques), a búvárok világszövetsége. Az olasz Achille Ferrero két évtizedes elnöksége után új elnök került a szervezet élére, az orosz Anna Arzsanova személyében, az alelnök a spanyol Xavier Duran lett, a főtitkár pedig a tunéziai Hassen Baccouche, adott róla hírt a buvar.hu.

Az elnöki és alelnöki posztra jelölt dr. Nyíri Iván ezúttal nem nyerte el a tisztségek egyikét sem. Balázs Péter a CMAS Sport Bizottság -Tájékozódási búvárúszó szakbizottságának lett a tagja, Moravecz János az Uszonyosúszó szakbizottság új tagja lett, Zelenák Józsefet pedig a Technikai Bizottság Technikai Búvár igazgatói posztjára választották meg.

A finswimmer.com oldal a megválasztása után néhány kérdést tett fel az új elnöknek. A dekoratív Anna Arzsanova poltikushoz méltó általános (mondhatjuk úgy is, semmitmondó) válaszokat adott, amelyek lényege az, hogy célkitűzése a búvársport felvetetése a nyári olimpiák programjába. Munkájához sok sikert kívánunk, de valószínűleg ahogy eddig, úgy ezután sem sok kedvtelési búvár fogja figyelemmel kísérni a CMAS-ban zajló történéseket, hiszen a szervezet elsősorban a sporttevékenységre koncentrál.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. janosbuvar 2013 máj 09. 22:44  
Én örülök ezeknek a híreknek és gratulálok mindhárom honfitársunknak!.
Véleményem szerint a CMAS az egyik legkomolyabb búvárszervezet. Magyarországon az összes hivatásos búvár: a honvédség a belügy a katasztrófavédelem ( tűzoltóság) szakemberei mind ebben a rendszerben tanultak.
Az szerintem pozitívum és a minőséget jelzi , hogy a CMAS oktatási rendszerben nem lehet DVD-vel, távoktatással vizsgázni és nincs 2 nap alatt kártya.
Éppen a  CMAS  sokoldalúság jele a világbajnokokat nevelő magyar sportvezetők megválasztása a világszervezet bizottsági tagjaivá.
A Magyar Honvédség legfelkészültebb felderítő és TRIMIX búvárait is kiképző Zelenák József CMAS Technikai Búvár igazgatói posztja szintén a magyar technikai búvároktatás magas színvonalát  igazolja.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Carnatic Wreck

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelymantarája teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.500 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés