»» ««

Bombakeresők Floridában

Külföld

A rendőrségi búvárok munkája az Egyesült Államokban sem könnyű.

A bombakeresés nem egyszerű feladat, de a sötét víz mélyén, egy nagy hajó alatt még nehezebb. A Dél-Floridában dolgozó rendőrségi búvárok és tűzszerészek egy kis csoportja a Port Everglades mélyén gyakorolta a veszélyes munkához szükséges képességeket, amikre reményeik szerint soha nem lesz szükségük.

A Departments of Homeland Security által vezetett kiképzési programban több ügynökség emberei vettek részt, és a cél az, hogy a búvárok gyakorlatot szerezzenek a hajótestekre rögzített "parazita" tárgyak felkutatásában. És a kutatás itt kézzel való tapogatást is jelent, mert Steve Salach vezető búvár szerint a kikötőben a látótávolság kevesebb mint két láb, tehát a kezeket felhasználva kell dolgozni, közben arra is vigyázni kell, hogy semmi ne essen le a hajóról. Persze mindenki abban reménykedik, hogy előbb veszi észre a tárgyat, mint hogy beleütközzön.

A búvárcsapatok a parti őrség egy kiszuperált 90 méter hosszú hajója alatt gyakoroltak, ahol elrejtettek egy ál-bombát. A víz alá merülő búvároknak egy forgatókönyvet is elmagyaráztak: a hajó fedélzetén nagyobb társaság volt, akik közül néhány a vízbe ugrottak úszni egyet. A hatóságok pedig azt gyanították, az úszók valamit a hajó testéhez rögzítettek. A csapatok ezek után először kívülről szkennelték a hajó testét, majd alámerültek. A bombának látszó tárgy perceken belül meglett. Ha valódi robbanószerkezet lett volna, a búvárok megjelölték volna a helyet és átadták volna a terepet a tűzszerészeknek.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Káplán 2013 feb 12. 23:27  
No ezek sem merültek még Mo.-n egy zaftos tóban.:)

Merülőhelyek

Zenobia wreck

Cyprus

7/7 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 41m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben földközi tengeri muréna legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés