»» ««

Eltűntek

Vörös-tenger

Egy könnyűnek számító parti merülőhelyen veszett nyoma két búvárnak Sharm El Sheikben.

A hírek szerint a brit Steve Cracknell egy évek óta Sharmban élő, rutinos olasz búvároktató, Constantino Di Maria társaságában indult el merülésre október 28-án. A White Knight nevű merülőhely partról elérhető, a legtöbbek véleménye szerint a védett öböl kifejezett könnyű, biztonságos merülőhely, sokan tanulókat is visznek ide. A 46 esztendős brit búvár feleségével és két gyermekével nyaralt Sharmban, és a szállodában levő búvárközpontban fizetett be a merülésre.

A bázison észlelték, hogy a két búvár nem tért vissza. Elindult a keresés, a búvárok átfésülték az öblöt, technikai búvárok az öböl környékén levő üregeket, barlangokat is átnézték, illetve az öböl végén levő leszakadást is. Ám a búvároknak semmi nyomát nem találták. A merülőhelyen áramlás nem jellemző, egészen ki kell úszni ahhoz az öbölből, hogy ilyen problémába ütközhessenek, de a rutinos olasz vezetőt ismerők valószínűtlennek tartják a felesleges kockázatvállalást a részéről. Ha esetleg mégis elsodródtak volna, a körzet jelentős hajóforgalma jó esélyt adott volna a megtalálásukra, ám az eltűnt búvárok nem kerültek elő.

A helyi búvárok értetlenül állnak a baleset előtt, és ugyan néhányan próbáltak teóriákat felállítani, ezeknek semmi bizonyítéka sincs. Egyedül akkor lehetne valamivel többet tudni, ha a két áldozatot megtalálnák, de egy hét elteltével erre egyre kevesebb az esély.

[ Telegraph nyomán ]
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Sabina

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés