»» ««

Ismét kérdőívezünk

A búvárkodásról

Honlapunk a búvárok merülési, utazási szokásairól, kedvenc helyeiről készít felmérést öt évvel az első után.

Bizony, több mint öt éve annak, hogy megkérdeztük olvasóinkat arról, hol jártak, merre merültek és melyik helyen élvezték a leginkább a búvárkodást. (Az akkori eredményeket itt találjátok.) A felmérés természetesen csak egyfajta játék volt, egy pillanatnyi állapot rögzítése, ami nagyjából képet adott arról, hol búvárkodnak olvasóink.

A mostani kérdőív némileg más, mint a korábbi. Megmaradt az egyes országoknál a merülési élmény, úticél, ár/érték szempontok alapján való értékelés, ezúttal ötös skálán, viszont egy kicsit több országról érdeklődünk: egyszerűen azért, mert igencsak népszerűvé váltak az egzotikus utak, és úgy tippeljük, többektől kapunk ázsiai, afrikai, amerikai úticélokról is értékelést. Van egy, kiemelt térségekre vonatkozó "gyorsértékelés" is, illetve külön egy szöveges adatlap, ahol a kedvenc merülőhelyekre, roncsokra illetve az álomúticélokra kérdezünk rá. A szöveges részek értékelése minden ilyen kérdőívnél nehéz feladat, ez most is nyilván így lesz, de sebaj, örömmel vágunk bele a munkába- tegyétek még nehezebbé a dolgunkat, hogy minél több adatot kelljen feldolgozzunk!

Ám akkor is sokat segít valaki, ha csak az első oldalt tölti ki részletesen. Itt ugyanis a kötelező személyes alapadatokon túl néhány, a búvármúltra vonatkozó kérdés is van, amiből sokat megtudhatunk arról, ki hol vizsgázott, kinek milyen különleges merülései voltak és így tovább. Az eddig beérkezett adatok alapján máris látszik, hogy néhány érdekes következtetést levonhatunk, de remélhetően még a most beérkezett kérdőívek többszörösét kapjuk tőletek.

Aki még nem töltött ki kérdőívet, annak a dolga egyszerű: erre a linkre kattint és válaszol a kérdésekre. Megjegyezzük, hogy ha valaki mindenre részletesen válaszol, akár 15-20 percet is eltölthet a kérdőívvel, tehát javasoljuk, akkor kezdj bele, amikor időd inkább megengedi.

Köszönjük a teljes búvárközösség nevében azt, hogy válaszolsz! Nagyjából november végéig várjuk a kérdőíveket, és utána nem sokkal közzétesszük az elemzéseket is.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

I-169 submarine

Micronesia

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 46m, látótáv: 25m felett

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés