»» ««

Vörös-tengeri anziksz

Vörös-tenger
1/3. oldal

Élmények és benyomások delfinekről, fülfájásról, zodiacokról és roncsokról.

Albumhoz klikk a képre.
A nyaralás előtti összepakolás jó. De hogy van az, hogy bármekkora a táskám, azt mindig pontosan és teljesen tele tudom pakolni?

Pedig most aztán -gyakorlott szafarizó lévén- már előre tudtam, hogy három póló, pár fürdőruha, egy törölköző, egy strandkendő éppen elegendő ruházat egy teljes hétre. Mégis tele van, éppen csak be tudom húzni a cipzárt és akkor még itt van ez a plusz reduktor, amit az én táskámba kell betenni, mert ez húzós, és ezt nem kell cipelni. "Beláthatod, a mi kettőnk táskája nem gurulós, ezt nekünk cipelni kell, bezzeg te kényelmesen húzod magad után..." Nahát akkor. újra kipakolás, búvárcuccok elő, mellénybe belehajtogat egy második reduktort is. Tessék, és hiába lett több a cucc, ugyanúgy feszesen húzom be a cipzárt, mint az előbb. Mégis igaz, hogy nincs az a rakott szekér, amire még ne férne?

Határt csak a 23 kilós súlylimit szab. Na, az én húzós táskám éppen huszonkettő és fél.

*

Hurghadai repülőtér, kint a parkolóban forró szél fogad. Meg se kottyan senkinek, hiszen itthon akklimatizálódtunk hetekig a negyven fokos hőségben, mosókonyhai időjárásban, itt meg kellemes sivatagi száraz szél lengedez, jó lesz ez.
A transzferbuszban fázunk. Mindenki gyors kézmozdulatokkal zárja be a légkondi befújóját, hja kérem, féltjük a fülünket!

Próbálunk sört szerezni. Nem is lesz olyan egyszerű, a sofőr visz bennünket körbe-körbe a városban, de a kiszemelt helyek egyikén sem járunk sikerrel, pedig közfelkiáltással Stellát akarunk venni.
A város koszos, nejlonzacskókat, papírokat kerget a szél, ember alig, a főutca néptelen, kihalt, turisták sehol, bezárt üzletek, fénytelen cirill-betűs neon reklámok, letérve a főútról még kihaltabb és még elhanyagoltabb a környék.

Az este úgy szakad le, olyan gyorsan, ahogyan szokott, mi meg tovább buszozunk a következő helyre, ahol szintén nem tudunk sört venni. Már kivilágítatlan utcákon megyünk, lámpa nélkül, itt-ott helybeliek csoportja üldögél kétes tisztaságú üvegportálok előtt. Egy gyors kanyarral végre begördülünk a kikötőbe, megtaláljuk a hajónkat, ám annak fedélzete két méternyivel lejjebb van, mint a kikötő partja.

A csapat női tagjai egyetértésben húzódnak háttérbe és egymás mellett topogva bizonygatjuk, hogy nincs az az isten, hogy mi oda lemenjünk azon az egy szál keskeny deszkán, amit meredeken odatámasztottak a fedélzetre. Már mindenki beszállt, nincs mese, már mi jövünk, szerényen háttérbe húzódó, toporgó társnőmet előrelendítem. "Ugyan, ne félj, menj már, nem lesz semmi baj, látod senki se esett le", majd halk sikongatások között, a csatárláncba felfejlődött személyzet összes felénk nyújtott kezét szorongatva végre a Cassio fedélzetére lépünk.
No itt már minden ismerős, itthon vagyunk. Nem telik bele öt perc, mindent kipakoltam a táskából, a helyére tettem, és felakasztottam a mellényemet a palackomra. Hadd szokják egymás társaságát, egy hétig elválaszthatatlanok lesznek.

Nehéz hétnek nézünk elébe. Egész héten fürdőruhában, mezítláb leszünk, kelünk hajnalban, fekszünk késő éjjel, közben meg merülünk-eszünk-alszunk tetszőleges mennyiségben. Hja kérem tipor az élet!


Az írás a következő oldalon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 9. bohóchal 2012 sze 03. 20:29  
Én se úsztam volna meg, ha nem kezdem el idejekorán szedni a lórúgás antibiotikumot. De ha ez az ára, hát ez az ára... :)
Viszont csak gratulálni tudok a képeidhez. Igaz, a fotózáshoz nem értek, de laikusként és műélvezőként azt mondhatom, hogy mind élővilág, mint fényképezés szempontjából nagyszerűek. Köszönöm, hogy feltetted őket!
 8. VasMacska 2012 aug 27. 20:57  
Azt hiszem kivétel nélkül mindannyian bármikor indulnánk vissza...

Köszönöm, sikerült neki. Itthon elmentünk a fülészéhez, akihez jár,  aki közölte, hogy az egyiptomi doki nyílvánvalóan orvosi  műhibát vétett az antibiotikumokkal, mert azok nem aalkalmasak a fertőzés gyógyítására. Szerencsére addigra már  majdnem végigszedte a kúrát és be is fejezte. Meg is gyógyult szépen.
Még jó, hogy az egyiptomi doki látott már pár búvárfület...:)
 7. bohóchal 2012 aug 27. 13:07  
Köszönjük a cikket, nagyon jó írás, segít felidézni a túrát. Ha tehetném, holnap mennék vissza - nagyszerűen éreztük magunkat veletek, nagyon jókat merültünk, gyönyörű helyeken. Ha lesz jövőre hasonló, szívesen tartanánk újra a csapattal. A képeken meg andalodunk, csodaszépek - elismerésem és köszönetem minden fotósnak. Végleges gyógyulást a fókának! :)
 6. VasMacska 2012 aug 25. 21:10  
Ha megszerkesztetted a buszozás alatt felvett filmet, hadd linkejem már ide!
 5. VasMacska 2012 aug 25. 21:09  
Volt.
A további 4 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Tobia Soraya

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) könnyű körülmények
max: 17m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés